JEZIVO! Pijani vozač iz Zaječara pokosio decu (12) pa otišao da spava? Roditelji odmah došli, zatekli mališana bez noge

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Sep.2023, 07:29

JEZIVO! Pijani vozač iz Zaječara pokosio decu (12) pa otišao da spava? Roditelji odmah došli, zatekli mališana bez noge

U svom selu važi za problematičnu osobu

Zaječarska policija uhapsila je muškarca (39) zbog sumnje da je preksinoć na lokalnom putu između sela Glogovica i Dubočane, upravljajući automobilom "golf 2", sa čak 1,94 promila alkohola u organizmu, udario u motor "tomos" na kom su bila dvojica dečaka od 12 godina.

Od siline udarca, dečaci su pali sa motora i zadobili teške povrede, a jedan od njih je ostao bez noge.

Kako se saznaje, da čitava >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << situacija bude gora, on se nije zaustavio da pomogne deci koju je udario, nego je pobegao s mesta teške nesreće.

- Do saobraćajne nesreće je došlo kada je vozilo kojim je upravljao pod dejstvom alkohola i kreto se iz smera Glogovice ka Dubočanu, prešlo na levu stranu kolovoza gledano iz pravca njegovog kretanja, prednjim levim delom udarilo u moped. Nakon nesreće vozač je napustio lice mesta, ali je ubrzo pronađen i zadržan je do 48 sati - navedeno je iz Osnovnog javnog tužilaštva u Zaječaru koje vodi istragu.

Očevici stravične nesreće kažu da su prvi na lice mesta došli roditelji povređenih dečaka.

- Moped na kom su bili je bio u travi. Dečak koji je bio suvozač uspeo je da pozove svoje roditelje i da im kaže šta se dogodilo. Iako je njemu od siline udarca otkinuta noga, on je nekako bio pribran i snašao se da izvadi telefon i pozove pomoć. Roditelji su odmah došli i zatekli sina bez noge - prepričavaju očevici.

Meštani kažu i da je Hitna pomoć odvela dečake, a da su oni tek tada pronašli otkinutu nogu u travi.

- Nas nekoliko smo oko pola sata tražili nogu. Našli smo je u grmlju, od kolena na dole. Hitna pomoć je već otišla. Nogu smo stavili u kesu i predali je policiji - ispričao je očevidac.

Dečak koji je ostao bez noge prevezen je u beogradsku bolnicu, dok je drugi dečak, koji je upravljao motorom, transportovan u UKC Niš.

- Na Klinici za dečiju hirurgiju i ortopediju UKC Niš, noćas je hospitalizovan pacijent, muško dete (12) u svesnom, stabilnom i komunikativnom stanju. Nakon hitne, kompletne dijagnostike po trauma protokolu, utvrđeno je da ima povrede leve ruke, odnosno prelom šake, koji je odmah saniran i prelom lakta - rekli su iz UKC Niš.

Dok su roditelji, lekari i meštani pružali pomoć povređenoj deci, muškarac koji ih je pokosio otišao je svojoj kući da spava?!

- Ubrzo posle udesa policija ga je pronašla kod kuće, bio je pospan i rekao je da ni ne zna da je udario motor i oborio decu s njega. Toliko je bio pijan. Po hapšenju mu je izmereno 1,94 promila alkohola, ali se veruje da je u trenutku nesreće imao i više - objašnjava izvor.

Povređeni dečaci su se, kako se saznaje, u trenutku nesreće vraćali sa rođendana.

- Njih dvojica se druže i dobri su prijatelji. Preksinoć su bili na rođendanu kod druga u Domu kulture u selu Dubočane. Žurka je bila vesela, svi su se lepo družili, a nesreća se desila kada su njih dvojica krenula kući. Motorom su išli, a taj neodgovorni čovek ih je udario. To i nije bilo mnogo kasno, bilo je oko 20 časova - kaže izvor.

, a njegove komšije nemaju lepe reči za njega.

- On nigde ne radi. Ima ženu i dete. Inače je poznati alkoholičar, stalno je pijan. Pored toga što je stalno pijan, on je i nasilan. Ranije je tukao svog oca, dok je ovaj mučenik bio živ, a sada tuče ženu koja ga je više puta napuštala, ali mu se uvek vraćala - pričaju žitelji Dubočana.
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.