Interaktivno usavršavanje kardiologa na Staroj planini

Izvor: RTS, 26.Okt.2018, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Interaktivno usavršavanje kardiologa na Staroj planini

Kardiolozi iz Zaječara ove godine su simpozijum pretvorili u respektabilni međunarodni kongres na kome su, uz pomoć profesora Aleksandra Osijeva iz Rusije, u direktnom video-prenosu izveli dve komplikovane intervencije na arterijama.
Kod četrdesetosmogodišnjeg pacijenta posle infarkta miokarda, lekari pokušavaju da uklone začepljenje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na jednoj od arterija, koja je potpuno neprohodna.

I dok s jedne strane na Staroj planini traju stručna predavanja, doktor Aleksandar Osijev je satima u sali u Zaječaru i sa zaječarskim stručnim timom radi na vrlo komplikovanim procedurama.
"Poznajem sve vaše interventne kardiologe i veliko mi je zadovoljstvo da radim sa njima naročito ovde, gde su fantastični uslovi za rad", navodi prof. dr Aleksandar Osijev iz Rusije.
Vladimir Mitov, šef Odeljenja invazivne kardiologije u Zaječaru, ističe da je interaktivna komunikacija najbolji način učenja i edukacije.
"Imali smo interaktivnu komunikaciju sa operatorima u sali i razmenu iskustava i mišljenja sa ostalim učesnicima, tako da je ovo u stvari najbolji način učenja i edukacije svih nas za dobrobit naših pacijenata", ističe Mitov.
Osim što je skijaški centar sa šest meseci snega u proseku, Stara planina na 1.440 metara nadmorske visine idealna je turistička destinacija i za zdravstveni i kongresni turizam.
"Možemo da povežemo ovaj naš dragulj Staru planinu i naše preduzeće 'Stara planina rizort', sa upravo sjajnom pričom u zdravstvu, pa da kažemo da smo krenuli u ovoj vazdušnoj banji i sa ovim prirodnim bogatstvima, pre svega jako dobrom vodom, dobrim vazduhom i da pozovemo sve ljude i u tom segmentu zdravstva da posete Staru planinu", navodi Goran Karadžić, direktor "Stara planina rizorta".
Staru planinu, između ostalog i u potrazi za zdravljem, ove godine posetilo je 55.000 turista što već premašuje broj gostiju u prošloj godini.
Procenjuje se da Srbiju godišnje poseti 100.000 zdravstvenih turista.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.