Druženje imenjaka: ŠANETOVCI, DRUŠTVO MALO ALI ODABRANO

Izvor: TimockeVesti.net, 16.Feb.2024, 19:40

Druženje imenjaka: ŠANETOVCI, DRUŠTVO MALO ALI ODABRANO

Rgotina, 16. februar – U Srbiji postoji na stotine društava i udruženja, ali ni jedno nije kao ovo u Rgotini, selu u blizini Zaječara. To su Šenetovci, ekipa mala i, kažu, igrom sudbine odabrana. Bilo ih je u početku, pre 23 godine, 13, danas ih je pet. Svi se zovu Aleksandar i svako je s istim nadimkom – Šane. Sastaju se jedanput godišnje – na Sretenje, a cele godine ispoljavaju pozitivnu energiju. Širenje dobrote i lepih manira, uz poštovanje srpskih običaja ovog kraja i privrženost >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << tradiciji svojih predaka, osnova je poruka.
Ovog puta sastali su se u kafani Srđana Jeremića – Jerkića. Ranijih godina okupljali su se u Penzionerskom klubu koji je nedavno, naglašavaju, greškom zatvoren.
Prvo je Šane Adamović otvorio skup i konstatovao da niko nije prekršio pravila, i da ih je i ovog Sretenje manje. Nedostaje Šane Radosavljević koji je potkraj prošle godine završio životni put. Potom je najstariji, 96 – godišnji Šane Kojić izvršio prozivku. Osmorica su nedostajala.
– Polako se osipamo, život je takav. Kada ostanemo trojica potražićemo zamenu. Poslednje dve, tri godine rođena su tri Aleksandra. Verujemo da će nas naslediti i da će biti poput nas – jedan vredan tim, jedna duša. U pogledu aktivnosti pokušaćemo da nešto preuzmemo od borskih „Veselih probirača“. Planiramo da u buduće imamo i više gostiju, naših prijatelja. Sada nas je udostojio penzionisani novinar Brana Filipović. I sve je to lepo, samo kad bi mogli bar malo da se podmladimo – podseća predsedavajući, Šane Adamović.
Raspoloženi, šaljivi i vedri, uvek, vele, mladi duhom, ostaše Šanetovci u sretenjskoj večeri da prebijaju uspomene. Najviše se zborilo o tome „kako je nekad bilo“.
Članak Druženje imenjaka: ŠANETOVCI, DRUŠTVO MALO ALI ODABRANO se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.