Gorenje ipak u Zaječaru

Izvor: Glas javnosti, 17.Feb.2011, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Gorenje" ipak u Zaječaru

ZAJEČAR - Predsednik Skupštine Zaječara Ivan Joković rekao je juče da će slovenačka kompanija "Gorenje" otvoriti fabriku za proizvodnju mašina za pranje i sušenje veša u Zaječaru.

- "Gorenje" će otvoriti fabriku i pored lobiranja grupe ljudi, na čelu sa državnim sekretarom Slobodanom Ilićem, rođenim u Valjevu, da miniraju dolazak ovog investitora u grad na Timoku. "Gorenje" je ozbiljna kompanija, koju prilikom ulaganja kapitala rukovodi interes. Osim veoma povoljnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << subvencija, koje će dobiti po svakom zaposlenom, jer odlukom Vlade Srbije Zaječar ima status specijalno povlašćenog grada, oni će ovde dobiti i gotove hale, na lokaciji sadašnje Fabrike porcelana - ocenio je Joković i najavio da će tender o prodaji "Porcelana" biti raspisan krajem ovog meseca.

On je izrazio sumnju da neko iz senke upravlja investicijama u Srbiji i odlučuje koja će područja brže da se razvijaju i izrazio čuđenje što premijer Mirko Cvetković nije hitro reagovao, kao u slučaju Dinkića, kada je državni sekretar u Ministarstvu finansija Slobodan Ilić davao izjave u kojima je kritikovao Vladu Srbije zbog subvencija Zaječaru.

- Ne verujem da je Ilić imao tu snagu i autoritet da nastupi u javnosti sa onakvim izjavama. Iza njega neko stoji, a ko, saznaćemo veoma brzo, kroz njegovo sledeće radno mesto - zaključio je Joković.

Pa naravno da neko iz senke upravlja i odredjuje. Taj neko je do sada bio upravo Mladjan Dinkic, a za razvoj je odredjivao samo i iskljucivo ona podrucja gde je ima svoje slepe poslusnike na vlasti. Tako je u Kragujevcu, tako je i ovde u Loznici, a tako je i u obliznjoj Osecini. Prosle godine je Osecina, za organizaciju sajma sljiva, koji je poljoprivredna manifestacija, dobila 3 miliona dinara i to od Ministarstva kulture. To sto poljoprivredna manifestacija nema blage veze sa kulturom, nije bitno. Vazno je da ministarstvo kulture drzi G17, a da je predsednik opstine Osecina iz te stranke. Gorenje je u Valjevu sagradilo jednu fabriku, apsolutno bez ikakvog Dinkicevog ucesca. Ali to ovom samoreklameru nije smetalo da se pojavi na otvaranju i da obeca Slovencima (koji to nisu ni trazili kada su usli u investiciju) po 2.000 evra za 200 zaposlenih. I tu ih je obmanuo i dao im pola obecane sume. Onda su Slovenci, opet bez ikakvog Dinkicevog ucesca, u Valjevu kupili plac sa namerom da grade drugu fabriku, koja ce zaposliti jos 200 ljudi. E, tada se pojavljuje Dinkic i nudi im, od para iz nasih dzepova 3.000.000 (i slovima: tri miliona) evra da prave fabriku u Zajecaru. U takvim korelacijama Slovenci odustaju od nove fabtike u Valjevu (za koju su kupili plac, i na kojoj Dinkic ne moze da stice politicke poene, jer sa njenom gradnjom nema nikakve veze) i sebi u dzep trpaju nasih tri miliona evra, od cega ce 25% uloziti u Zajecar i uposliti 100 Zajecaraca za stalno a 200 sezonski. A Dinkic ce dobiti politicke poene. I tako. Slovenci nece nista uloziti. Jos ce im i ostati. Zajecarci ce dobiti uposlene sezonce, a svi mi ce mo plati tri miliona evra za Dinkicev prelazak cenzusa u Negotinskoj krajini. Mnogo, ni za sta. E, to je ukapirao Ilic, i oni koji stoje iza njega.
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.