Fabrika Gorenje i u Zaječaru

Izvor: RTS, 24.Jan.2011, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fabrika "Gorenje" i u Zaječaru

Slovenačka kompanija "Gorenje" otvoriće novu fabriku u Zaječaru, u kojoj će se proizvoditi mašine za pranje i sušenje veša. "Gorenje" će u tom gradu zaposliti najmanje 300 radnika.

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja potvrilo je da će slovenačka kompanija "Gorenje" otvoriti novu fabriku u Zaječaru.

U fabrici će se proizvoditi mašine za pranje i sušenje veša. "Gorenje" će u Zaječaru zaposliti najmanje 300 ljudi, a planirana početna investicija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je približno 2,9 miliona evra.

Industrijski kompleks u Zaječaru obuhvata dve hale površine 18.000 kvadratnih metara, koje se nalaze na 14 hektara zemljišta.

Tokom prethodnih nekoliko meseci, ministar ekonomije Mlađan Dinkić je u nekoliko navrata organizovao posete čelnih ljudi "Gorenja" potencijalnim lokacijama u našoj zemlji i oni su izabrali Zaječar, gde će u narednim danima biti potpisan ugovor o izgradnji nove fabrike.

"U ovom trenutku, borimo se i da ostali gradovi i opštine u Srbiji dobiju nove fabrike i nova radna mesta", naveli su u Ministarstvu ekonomije.

"Gorenje" je u Srbiji već prisutno na dve proizvodne lokacije. U Valjevu je organizovan proizvodni centar za frižidere i zamrzivače, a u fabričkom kompleksu u Staroj Pazovi proizvode se bojleri.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Gorenje" otvara novu fabriku u Zaječaru

Izvor: Blic, 24.Jan.2011

Slovenačka kompanija "Gorenje" otvoriće novu fabriku u Zajecaru, potvrđeno je danas Tanjugu u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja. ..U fabrici će se proizvoditi mašine za pranje i sušenje veša. Industrijski kompleks u Zaječaru obuhvata dve hale ukupne površine 18.000 kvadratnih metara,...

Nastavak na Blic...

Šok u Valjevu, „Gorenje" u Zaječaru

Izvor: Press, 25.Jan.2011, 00:42

Slovenci odlučili da novu fabriku za mašine za pranje i sušenje veša naprave u Zaječaru, a ne u Valjevu, iako su u Valjevu pre dve godine ve zakupili zemljište za gradnju fabrike Slovenačka kompanija „Gorenje" sagradiće fabriku za mašine za pranje...

Nastavak na Press...

Gorenje otvara novu fabriku

Izvor: SEEbiz.eu, 25.Jan.2011

BEOGRAD - U Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja potvrđeno je da će slovenačka kompanija "Gorenje" otvoriti novu fabriku u Zaječaru.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.