Dva zlatna jubileja frizerke iz Zaječara

Izvor: RTS, 07.Nov.2018, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva zlatna jubileja frizerke iz Zaječara

Milena Pavlović, frizerka iz Zaječara, je nedavno napunila 50 godina radnog staža. Verovatno je jedina žena u gradu koja i dalje neumorno radi iako ima 67 godina, a sa svojim suprugom je prošle nedelje proslavila zlatnu svadbu.
U salonu gužva kao nekada. Svi strpljivo čekaju. Brijanje, šišanje, ponekad kafa i nešto uz kafu. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Uglavnom su to stare mušterije.
"Ovde sam stalno od kako je ova radnja otvorena. Super sam zadovoljan tako da mogu da pohvalim gospođu Milenu, ali jedna mala anegdota, jednom sam samo ostao maltene bez brkova", kaže Branislav Tasić mušterija.

"Šišao sam se i 1975. godine kad sam se ženio, isto kod Milene. Brkove sređujem sam", ističe Ilija Petrović mušterija.
"Prijavljena sam, plaćam uredno porez i sve ostalo da bi mi se penzija povećala kad prestanem da radim. Nije mi teško, ja volim svoj posao, a da mi je teško ne bih radila sigurno", kaže Milena Pavlović, frizerka.
Iz salona u šetnju i kupovinu sa suprugom Ljubišom. Iz dana u dan i tako već 50 godina. Supružnike Pavlović posetili smo i na zlatnoj svadbi koja je upriličena za sinove, snahe, unučad i prijatelje.
"Ona je moja ruža i moji prijatelji znaju da treba to da donesu, ako nešto voli moja supruga, to je cveće" kaže, Ljubiša Pavlović, suprug.
"Dobila sam žuto cveće, dobila sam burmu posle 50 godina braka po drugi put. - Kažu da to treba da bude čvrsto i jako zato što je zlatno? - Pa i jeste čvrsto i jako čim traje 50 godina i sad ponovo, ovo je prvo poluvreme, a sad ćemo u drugo da vidimo kako će biti", dodaje Milena.
"U ovim ovakvim vremenima je sada prava privilegija da se doživi ovako nešto, zlatna svadba", kaže Sunčica Pavlović, snaja.
"Hoćemo sto posto da slavimo i mi ovako 50 godina", kaže sin Zoran Pavlović.
Među mnogobrojnim poklonima i čestitkama našla se i jedna originalna pesma od kume.
"Milena i Lule, to su srca dva, odavno su zajedno, to već svako zna. Pedeset godina nije malo to, pa bog nek im da, pa da bude sto", odrecitovala je kuma Dragana Mitić.
Da bi se ispunile kumine želje potrebno je doživeti i platinastu i dijamantsku svadbu. Milena i Ljubiša su kako rekoše, spremni i za treće poluvreme.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.