Đaci iz regiona robote donose na takmičenje u Niš

Izvor: JužneVesti.com, 26.Mar.2015, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đaci iz regiona robote donose na takmičenje u Niš

Đačke ekipe iz Zaječara, Kruševca, Leskovca i Niša takmičiće se u niškoj Mašinsko-tehničkoj školi "15. maj" svojim robotima koje treba da programiraju tako da nacrtaju zadati oblik, prođu kroz lavirint ili sakupe kockice.

U isto vreme će se u programiranju LEGO robota na regionalnim takmičenja nadmetati i učenici u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu, a tri prvoplasirane ekipe na svakom od njih otići >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << će na nacionalno finale u Kragujevac.

U trećem zadatku robot mora da sakuplja crvene kockice i da ih odvozi u magacin. Robot mora samo crvene kockice da uzima, ukoliko uzme kockice druge boje, poeni se oduzimaju - objašnjavaju organizatori.

Jedan od njih je Jovan Milić koji se ranije i sam takmičio, a sada mlađim đacima kao mentor pomaže da lakše savladaju zadatke.

Pripreme smo počeli još u decembru. U toku je nalaženje rešenja za zadatke i osmišljavanje strategije za izradu progama na sam dan takmičenja - kaže ovaj bivši takmičar.

Iz škole "15. maj" pozivaju sugrađane na "robo-groznicu". Svečano otvaranje zakazano je za 10 sati, takmičenje će trajati od 10:20 do 14 sati, prezentacija radova će trajati od 15 do 18 sati, a u 18:30 biće proglašeni pobednici.

Takmičenje organizuju profesori i učenici škole „15.maj“ uz podršku Ministarstva prosvete, Mašinskog fakulteta i Visoke tehničke škole iz Niša.
Pogledaj vesti o: Zaječar,   Kruševac

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.