Ćerku ubio nožem kroz srce

Izvor: Vesti-online.com, 24.Jul.2010, 03:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćerku ubio nožem kroz srce

Obdukcija tela četvorogodišnje Tamare pokazala je da je Srđan N. (31) ubio svoju ćerku udarcem noža direktno u srce, saznaju "Vesti" nezvanično. Utvrđeno je, takođe, da je devojčica pre smrti tučena, ali ne i silovana. Osumnjičeni Srđan saslušan je u Višem sudu u Zaječaru, a odluku o produženju pritvora istražni sudija Ljubinko Stanojević trebalo bi da donese danas.

Borski advokat Nebojša Živanović, koji po službenoj dužnosti zastupa Srđana, izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je za "Vesti" da je njegov branjenik nakon ubistva i davanja izjave pred policijom bio u specifičnom stanju i veoma usporen, budući da je, kako je izjavio, posle ubistva popio tablete za smirenje. Živanović kaže da Srđan u takvom stanju nije pokazao kajanje ili žaljenje, a Srđan je izjavo da je ćerku ubio u popodnevnim satima dok je gledala crtani film na televiziji.

- Srđan se sve vreme branio da je to uradio zbog ljubomore jer ga je žena varala - kazao je Živanović.

Majka ubijene devojčice Vesna N, koja živi u selu Neresnica kod Kučeva, skrhana bolom i pod sedativima, juče je rekla da nije bila u stanju da identifikuje telo ćerke i da je to učinio Vesnin otac.

- Nisam je videla, kovčeg je zatvoren. Ne znam kako je ubijena. Rodbina mi je rekla da ima povrede po i glavi. Teško mi je, mnogo mi je teško... Dali su mi lekove, pod sedativima sam. Nadam se da će Srđan da dobije zasluženu kaznu - kroz suze je pričala Vesna. N.

Ona je rekla da je Srđan često bio pijan, da ih je tako pijan maltretirao i razbijao stvari po kući.

- Umeo je da skoči na mene, da preti, da mi zavrne ruku. Na decu je znao da se izviče, da ih malo šljepne, ali nije bio nasilan prema njima. Nisam mogla da pretpostavim da je u stanju da ovo uradi - kaže Vesna.

Majka ubijene Tamare tvrdi da je Srđan, osim alkohola, konzumirao i marihuanu, ali i antidepresive.

- Sedam godina smo u braku. Od početka je pio, ali umereno. Pio je i dok je bio momak i tada je koristio marihuanu zbog čega ga je majka izbacila iz kuće. Govorio je da ima crne rupe, da mu se pokida film i ništa ne zna. Stalno me je optuživao da ga varam. Sada priča kako sam imala ljubavnika, a do pre nedelju dana smo živeli zajedno u kući moje tetke u Neresnici. Trpela sam taj pakao zbog dece. Odrastala bez roditelja, nisam želela da i moja deca imaju istu sudbinu - kazala je Vesna.

Srđan je uhapšen u četvrtak rano ujutru potpuno nag i krvav u kući u kojoj je živela njegova majka, koja je u trenutku zločina bila na poslu u Brestovačoj Banji. U susednoj prostoriji isprskanoj krvlju, na krevetu je ležalo telo male Tamare, najstarijeg od tri deteta koje je Srđan imao sa suprugom Vesnom.

Oni su živeli u selu Neresnica kod Kučeva, ali su duže vreme bili u svađi i očekivalo se da dođe do razvoda. Srđan, navodno, nije mogao da prežali što više neće biti sa svojim detetom, a često je u poslednje vreme pod dejstvom alkohola pretio da će ubiti ženu. Ipak, oni koji su ga poznavali tvrde da nije bio agresivan i da je Tamaru mnogo voleo.

Srđan i Vesna su se upoznali na tomboli u Kučevu, gde su oboje radili. Kasnije su ostali bez posla. Srđan je povremeno nadničio i kući prijavljivao samo pola nadnice, a ostalo je trošio na alkohol i marihuanu. Živeli su od socijalne pomoći i dečjeg dodatka.

- Ne znam kako ću ovo da preživim, ne znam. Prijavila sam pretnje policiji u dva navrata, ali niko nije reagovao. Evo kako se završilo, kuku meni! - očajna je Vesna N.

Svedoke tragedije u Boru najviše zaprepašćuje podatak da je Srđan N. 18. jula primljen u bolnicu sa posekotinama na ruci, nastalim u pokušaju da izvrši samoubistvo, ali da mu posle ukazane pomoći nije pružena dužna lekarska nega. U bolnici, međutim, kažu da nisu imali osnova za to.

Zamenik upravnika ove ustanove Goran Joksimović tvrdi da su lekari postupili na pravilan način i da nisu imali osnova da zadrže Srđana na lečenju. Prema njegovim rečima, pacijent je primljen s površnim ranama nanetim žiletom na rukama, u pokušaju da se ubije. Njega je na posmatranje na Odeljenju psihijatrije zadržala dr Dragica Radošević, koja ga je ubedila da ostane do jutra, posle čega je oko 9.30 s previjenim ranama otpušten na kućno lečenje.

- Nakon što su ga lekari pregledali, ustanovljeno je da pacijent nema dijagnozu psihoze, da nije bio pod dejstvom alkohola, niti agresivan. Po Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, nismo mogli da ga zadržimo u bolnici protiv njegove volje. To je moglo da se uradi jedino po nalogu suda ili policije - rekao je dr Joksimović.

On je dodao da nijednog trenutka nije moglo da se pretpostavi našta je sve pacijent bio spreman.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.