Brat vojnika: Rekao mi je da se protiv njega vodi istraga

Izvor: Večernje novosti, 08.Avg.2013, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brat vojnika: Rekao mi je da se protiv njega vodi istraga

PROFESIONALNI vojnik Dejan Božinović (1980) obesio se u četvrtak oko sedam časova u kasarni u Zaječaru, gde je bio vozač u Komandi za razvoj Timočke brigade. Božinović, koji je imao čin desetara, u Vojsci Srbije je od 23. septembra 2003. godine. Istraga će utvrditi okolnosti i uzroke samoubistva vojnika, koji nije bio oženjen - saopštilo je u četvrtak Ministarstvo odbrane. Kako nezvanično saznajemo, Božinović >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << se obesio u toaletu u kasarni. Prema dosadašnjim saznanjima, on nije ostavio oproštajno pismo. - Čuo sam se sa Dejanom u sredu, oko 19 časova - još uvek je u šoku Božinovićev rođeni brat Miomir. - Pozvao me je sa fiksnog telefona i rekao da se protiv njega vodi istraga i da mu je mobilni oduzet. Miomir je pitao brata o čemu se radi, ali mu je ovaj odgovorio da se ništa ne sekira, jer on nije nizašta kriv. - Ispričao mi je da je iz kasarne nestalo nekoliko pušaka, ali da njega ispituju samo zbog cimera, i da on u to nije umešan - nastavlja Miomir. - Nije mi ostvaljao utisak da je zabrinut, jer za 10 godina, koliko je radio u Vojsci Srbije, nije imao nikakvih problema. I sam sam, do pre nekoliko godina, radio u Vojsci Srbije i znam kakva pravila tu vladaju, pa više ništa nisam hteo da ga pitam. Međutim, u sredu ujutru Miomira je pozvala njegova sestra Srbijanka Balabanović i kazala mu da je čula da se Dejan obesio. - Čula sam na vestima da se Dejan obesio i odmah sam pozvala Miomira, ali mi je on kazao da o tome ništa ne zna - plače Srbijanka. - Potom sam pozvala Dejana, ali je njegov mobilni telefon bio isključen. Pokušala sam da se čujem i sa njegovim cimerom, ali mi on na pozive nije odgovarao. Miomir kaže da se sa bratom, koji je zbog posla živeo u Zaječaru, poslednji put video pre nedelju dana, kada je ovaj došao u selo na odmor. - Dejan mi tada nije spomenuo da se protiv njega vodi istraga - u neverici je Miomir. - A, onda sam u četvrtak čuo da je sebi oduzeo život. Ne znam šta da kažem. Uvek je bio veseo i nikada ne bih pomislio da će podići ruku na sebe. Prema onome što saznajemo naložena je obdukcija tela nesrećnog vojnika.
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAZNAJEMO: Vojnik se obesio jer je bio pod istragom zbog nestanka pušaka!

Izvor: medio.rs, 08.Avg.2013

Čuo sam i da je Dejan pronađen obešen u toaletu, kao i da nije ostavio oproštajno pismo. Moj brat je bio vedra osoba i nikada ne bih pomislio da može da presudi sebi – kaže Miomir Božinović, rođeni brat ubijenog vojnika Dejana

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.