Izvor: Blic, 08.Feb.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borba za prevlast u stranci

ZAJEČAR - Deset članova Opštinskog odbora Demokratske stranke u Zaječaru odneće do kraja ove sedmice više od 400 potpisa u centralu stranke, sa neopozivim zahtevom za hitno raspuštanje lokalnog Opštinskog odbora. Kako su potpisnici izjavili za „Blic", njihov cilj je formiranje novog odbora koji može da pobedi na lokalu.

Članstvo zaječarskih demokrata podelilo se u dva tabora, ali o međusobnim sukobima do sada niko nije progovorio jer po statutu stranke, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ukoliko član naruši njen ugled, snosi disciplinsku odgovornost.

- U statutu piše i da je rad stranke javan, a kako glasine bruje širom Zaječarskog okruga, smatrao sam da moramo o dešavanju obavestiti javnost - rekao nam je dugogodišnji član DS, inženjer elektronike Aleksandar Branković.

Prema njegovim rečima i izjavama potpisnika peticije, u stranci su formirana dva tabora i među njima nema komunikacije. Jedna grupa podržava koncept zaječarskog narodnog poslanika DS Vlastimira Bađevića, a druga nedavno smenjenog predsednika stranke dr Ljubiše Đorđevića.

Iako zaječarska čaršija već dva meseca bruji o dešavanjima u ovdašnjem DS, Vlastimir Bađević kaže da je pitanje o problemima u stranci neumesno.

- Problema u stranci nema, a o kvalitetu našeg rada govori podatak da smo mi najaktivniji u Srbiji. Dr Đorđević je smenjen jer zbog poslovnih obaveza nije imao vremena da se posveti radu u stranci - kazao je Bađević.

Ovaj stav Bađevića, dojučerašnje alfe i omege zaječarskih demokrata, u potpunosti je odbacio smenjeni predsednik stranke.

- Moja smena apsolutno nema nikakve veze sa obavezama koje imam na svom radnom mestu. Detaljnije ću govoriti o tome nakon kontakta sa centralom u Beogradu - rekao je dr Đorđević.

Po rečima nekih potpisnika peticije, razlog smene je drugačiji pristup vođenja stranke.

Kako saznajemo nezvanično, dr Đorđeviću je najpre predloženo da se sam povuče zbog „zdravstvenih razloga", a kako on to nije želeo, otpočele su stranačke aktivnosti mimo njegovog znanja, kao što su konferencije, donošenje odluka, lansiranje glasina o nepodobnosti. Kada i nakon toga dr Đorđević nije dao ostavku, izglasano je nepoverenje.

- Kod zaječarskih demokrata je na snazi „demokratija sa javnim glasanjem" jer se o svemu bitnom glasa javno, tako da se tačno zna stav pojedinca - rekao nam je Branković.

Od 12 ostala tri poslanika

O radu demokrata slikovito govore aktivnosti lokalnih poslanika.

- Imali smo 12 poslanika u SO Zaječar, troje nas je napustilo. Od preostalih devetoro na skupštinu dolazi četvoro, a za reč se javlja jedan. Sve to su građani gledali u direktnom prenosu lokalne televizije - kaže Aleksandar Branković.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.