Bendovi iz Rijeke, Negotina i zvuk elektro-diska 80-ih ovog vikenda u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 21.Apr.2023, 11:02

Bendovi iz Rijeke, Negotina i zvuk elektro-diska 80-ih ovog vikenda u Nišu

Pank bend Čuvaj se psa iz Negotina nastupiće u petak 21. aprila od 21 sat u AKC Fuzz-u, dok će u subotu , 22. aprila u istom prostoru i terminu nastupiti riječki bend Fanaa, koji će po prvi put nastupiti u Srbiji. U Feedback-u će u subotu od 23 sata di-džejevi Kalson i Funky Junky doneti zvuk italo-diska i pre-elektra iz 80-ih godina.

Nastup negotinskog benda Čuvaj se psa, organizatori najavljuju kao autorski pank bend, koji je uz samostalne nastupe, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << skrenuo pažnju na sebe i na gitarijadama u Zaječaru i Kisaču, dok će u subotu, bend iz Rijeke Fanaa nastupiti prvi put u Srbiji.

Ono što ih čini jedinstvenim je njihov alternativni rock izraz sa progresivnim i psihodeličnim elementima uz prizvuke raznih svetskih žanrova i poetičnim tekstovima. Svaki njihov performans je jedinstven zbog improvizacija i stvaranja muzike na licu mesta - kažu organizatori.

Lokalna podrška u petak biće bend Revolution iz Niša, a narednog dana, njihovi sugrađani iz benda Opposite Way.

"Electro dreams" posle 10 godina ponovo okupio di-džejeve Kalsona i Funky Junky-a; foto: Danilo Vlaisavljević Nakon 10 godina od drugog izdanja “Electric dreams” žurke, dvojac Kalson i Dejan Gavrilović poznatiji kao Funky Junky, ponovo će u Feedback-u deliti miks pult.

Donosimo vam italo disko i pre-elektro iz 80-ih i ploče koje su uticale na razvoj klupske kulture, Detroit i Čikago haus muzike. Italo disko nisu samo Modern Talkin, Sabrina ili Bad Boys Blue. Bilo je tu mnogo dobrih pesama, koje se moraju čuti i koje ćemo u subotu Kalson i ja da prezentujemo - rekao je Gavrilović.

Svirka benda Čuvaj se psa koštaće 300 dinara, za bend Fanaa u pretprodaji u Birtiji kod Dušana 400 dinara, dok će na ulazu biti 600 dinara, dok će ulaz u Feedback koštati 500 dinara.
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Riječka Fanaa po prvi put u Nišu

Izvor: BalkanRock.com, 22.Apr.2023, 07:31

AKC Fuzz ugostiće večeras riječki alternativni rok bend Fanaa, koji po prvi put nastupa u Srbiji. Lokalna podrška biće sastav Opposite Way. Fanaa je mladi, nagrađivani bend iz Rijeke. Ono što ih čini jedinstvenim je njihov alternativni rock izraz sa progresivnim i psihodeličnim elementima uz...

Nastavak na BalkanRock.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.