Bagerima na slavuja

Izvor: Glas javnosti, 30.Dec.2009, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bagerima na slavuja

ZAJEČAR - Sindikat zaječarskog AD "Put" najavio je da će sprečiti održavanje novogodišnjeg koncerta Miroslava Ilića i Marije Šerifović na gradskom trgu, jer lokalna vlast preduzeću duguje 52 miliona dinara! Oni upozoravaju da će 31. decembra u 10 sati izvesti svu tešku mehanizaciju - buldožere, grejdere, utovarivače, rovokopače, valjke, finišere i 12 kamiona natovarenih rizlom, i parkirati ih na gradskom trgu.

Kako kažu, ogorčeni su što za nastup Marije Šerifović >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i Miroslava Ilića, za pečene volove, grejanu rakiju i vino, vatromet i zabavu ima para, a za isplatu dugovanja od kojih zavisi opstanak firme nema.

-Strašno je da smo prinuđeni na ovakav potez. Našu blokadu niko neće moći da pomeri. Samo jedan grejder težak je 20 tona - kaže predsednik sindikata Rade Mitić. - Sve će to da se dogodi ukoliko nam lokalna vlast do 31. decembra ujutru ne uplati na račun 16 miliona dinara. Naši radnici nisu primili platu od septembra.

GRADONAČELNIK: ZVAĆEMO POLICIJU

Gradonačelnik Boško Ničić šokiran je odlukom sindikalaca i tvrdi da iza svega stoje "njegovi partijski protivnici - Demokratska stranka i SNS".

- Obavestićemo policiju o njihovoj nameri. Centar za kulturu je već prijavio skup, tako da oni nemaju zakonsko pravo na to što najavljuju. Grad "AD Putu" ništa ne duguje, a Direkciji za izgradnju ćemo dati nalog da više ne posluje sa njima - kaže Ničić.

-Tražimo samo 16 miliona da bismo podmirili kredite u bankama. Naši radnici nisu primili platu još od septembra, a da bismo funkcionisali svakodnevno nam treba oko 600.000 dinara za nabavku nafte, cementa, ulja... - kaže Mitić.

Radnici, kojih ima oko 80 u stalnom radnom odnosu i oko 50 sezonskih, kažu da su za sve što je u gradu urađeno ove godine, počev od čuvenog drvenog mosta na Popovoj plaži, preko krpljenja ulica, održavanja puteva, čišćenje snega, posipanje rizle, oni zaslužni, da je trebalo da im se plati 62 miliona, ali je uplaćeno samo 10 miliona dinara. Tvrde da će im firma, koja uz izgradnju i održavanje puteva jedina u gradu proizvodi beton, propasti zbog ovih dugovanja.

Nicic duguje svim javnim firmama, a njega normalno bas briga, on je formirao timocka krajna preduzece i ono je u dugovima...

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.