BUKNULO NOVO ŽARIŠTE U SRBIJI: Virus izbio među radnicima pozorišta

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Maj.2020, 21:06

BUKNULO NOVO ŽARIŠTE U SRBIJI: Virus izbio među radnicima pozorišta

Informaciju o broju novoobolelih potvrdio je danas i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Prisustvo virusa korona potvrđeno je danas kod 13 radnika Narodnog pozorišta Timočke krajine "Zoran Radmilović", dok se rezultati čekaju za još 40 zaposlenih u teatru.

Informaciju o broju novoobolelih potvrdio je danas i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić na svom "Fejsbuk" profilu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
- Na osnovu novopristiglih 61. rezultata građana Zaječara, iz labaratorija u Beogradu, danas je prisustvo virusa potvrđeno kod još njih 13. Sa jutrošnjim brojem (2 covid-19 pozitivna) sada u gradu, od početka epidemije, na osnovu 1927 testiranih i 1775 obrađenih testiva, imamo 110 potvrđenih pozitivnih slučajeva covid-19 virusa.

Sve potvrđene osobe su asimptomatične ili sa lakšim simptomima bolesti. Većina obolelih su mlađe životne dobi (i to najmlađa 24 a najstarija 62. godine).

Za 152 uzorka rezultati testiranja se još uvek očekuju.

Ovakav, nagli porast broja inficiranih osoba, bez simptoma, upozorava na to da budemo oprezni i da POŠTUJEMO MERE lične zaštite i distance.

Nasležne sanitarne službe i komunalne milicije dobiće dodatne naloge za kontrolu primene mera ŠVS grada - napisao je Ničić.

Testiranje na virus korona u Zaječaru će od ponedeljka krenuti i po preduzećima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.