Aptiv otvara pogon u Zaječaru, posao za 2.000 ljudi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Dec.2019, 04:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Aptiv" otvara pogon u Zaječaru, posao za 2.000 ljudi

Vlada Srbije i britanska kompanija "Aptiv" potpisali su memorandum o razumevanju koji podrazumeva otvaranje fabrike te kompanije u Zaječaru, pišu "Večernje novosti".

Kako navodi list, predviđa se da će nivo investicije iznositi 20 miliona evra i da će biti zaposleno 2.000 novih radnika.

Potpisivanjem memoranduma, navode, samo je potvrđena spremnost ulaganja ove kompanije u Srbiji.

Očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se, piše list, da već početkom naredne godine, počnu radovi na otvaranju fabrike koja predstavlja "grinfild investiciju", jer se gradi od temelja do vrha.

U Zaječaru bi, navode, trebalo da bude otvoren pogon od 40.000 kvadrata.

Tako će, nakon Leskovca i Novog Sada, gde već imaju fabrike, britanska kompanija "Aptiv", koja se bavi proizvodnjom električne i elektronske opreme za vozila, otvoriti još jednu firmu u Srbiji.

Ova britanska firma, čije je sedište u irskom Dablinu, posluje u 45 zemalja i zapošljava 147.000 radnika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

“Aptiv” otvara fabriku u Zaječaru, radna mesta za 2.000 ljudi

Izvor: Bor030.net, 27.Dec.2019

Vlada Srbije i britanska kompanija “Aptiv” potpisali su memorandum o razumevanju koji podrazumeva otvaranje fabrike te kompanije u Zaječaru, pišu “Večernje novosti”. Kako navodi list, predviđa se da će nivo investicije iznositi 20 miliona evra i da će biti zaposleno 2.000 novih radnika....

Nastavak na Bor030.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.