Застава наше земље носи титулу најлепше на свету, а застава ове државе је јединствена- ево и због чега (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Feb.2024, 19:24

Застава наше земље носи титулу најлепше на свету, а застава ове државе је јединствена- ево и због чега (ФОТО)

На свету постоји чак 195 државних застава, а само на једној се налази човек. На застави мале тропске државе у Средњој Америци-Белизе. Такође, застава Републике Србије носи титулу најлепше на свету, а има и посебно значење. Фото: zajecarski.okrug.gov.rs Главни град ове државе је Белмопан. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Наиме, на застави ове централноамеричке државе имамо грб на ком се налазе двојица дрвосеча- један местик (потомак настао мешањем белаца и америчких староседелаца).
Други човек на застави је афро-Белиџанин који је потомак досељеника из Африке.
 
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by Geografski kutak (@geokutak)


Застава Србије симболика
“У народу се верује да црвена боја на застави Србије представља крв проливену за земљу, плава слободу и бескрај коме се тежи, док бела представља мајчино млеко које храни јаку српску децу.”- стоји на сајту Владе.
Проучаваоци застава верују да симболика боја није везана за наше конкретно подручје и национално искуство, већ су значења универзална. Они нуде објашњење по коме је плава симбол верности и оданости, а бела чистоте и искрености.
Грб Републике Србије утврђен је Законом о грбу Краљевине Србије 16. јуна 1882. године. Чувени двоглави орао је симбол преузет из Византије. Тумачи се као да једна од његових глава представља усмереност ка небеском, док је друга окренута ка земаљском царству.
На основу овлашћења из Закона о изгледу и употреби грба, заставе и химне Републике Србије, Влада је 2010. године донела Уредбу о утврђивању изворника Великог и Малог грба, изворника заставе и нотног записа химне Републике Србије.
У анкети која је спроведена 2022. године на сајту “Ранкер”, а у којој је учествовало више од милион људи, српска застава проглашена је најлепшом на свету.
 
 
PKS: Srpska hrana tražena na Bliskom i Dalekom istoku

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Застава наше земље носи титулу најлепше на свету, а застава ове државе је јединствена- ево и због чега (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.