Izvor: RTS, 09.Jan.2024, 07:06

Настављају се борбе на истоку земље; Од почетка рата оштећенo више 1.500 здравствених установа

Рат у Украјини – 685. дан. Жестоке борбе настављају се на истоку Украјине. Украјинско министарство здравља саопштило је да је у руским нападима више од 1.500 здравствених установа оштећено од почетка рата.
Руске снаге су током јучерашње дана извеле >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << нови масовни напад широм земље, док су украјинске снаге грантирале руску Брјанску област.

Украјински званичници тврде да су четири цивила страдала, а око 40 је повређено у руским нападима у четири области, док је Москва навела да је гађала војне и индустријске објекте.
Украјинско Министарство здравља саопштило је да су руске снаге од почетка рата, 24. фебруара 2022. године, оштетиле 1.501 здравствену установу широм земље.
Иран и Русија, истовремено, званично су престали да користе SWIFT, систем за директне међубанкарске трансфере, што значи да је компанијама обе земље омогућено је да тргују у својим националним валутама, уместо да користе долар или евро.
За то време, немачки канцелар Олаф Шолц позвао је европске земље да повећају испоруке оружја Украјини, да би се осигурала безбедност на "дуже стазе" те земље.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.