Izvor: RTS, 12.Mar.2024, 16:55

Потерницe за осумњиченима за убиство ММА борца у Београду

Судија за претходни поступак Вишег суда у Београду је донео решење којим је окривљенима В. Г. и М. Д., осумњиченим за убиство ММА борца Стефана Савића у Београду, одредио притвор до 30 дана. За њима ће бити издата и потерница.
Притвор је окривљенима >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << В. Г. и М. Д. одређен услед постојања околности које указују да се крију, односно да су се дали у бекство, као и зато што постоје особите околности које указују да ће ометати поступак утицањем на сведоке.
Такође, притвор је одређен и због постојања особитих околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело, као и с обзиром на то да су основано сумњиви да су извршили кривично дело за које је прописана казна затвора преко десет година, а начин извршења и тежина последица кривичног дела довели су до узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка.
Истовремено, наређено је издавање потернице за њима коју ће расписати ПУ за Град Београд – УКП – Одељење за потраге.
Окривљенима В. Г. и М. Д. на терет се ставља извршење кривичног дела Тешко убиство у саизвршилаштву, док се окривљеном В. Г. на терет ставља и извршење кривичног дела Тешко убиство у покушају из члана 114 тачка 2 Кривичног законика у вези са чланом 30 Кривичног законика.
Да подсетимо, они су осумњичени за убиство репрезентативца Србије у мешовитим борилачким вештинама Стефана Савића на Дорћолу.
Против одлуке о одређивању притвора дозвољена је жалба кривичном ванпретресном већу Вишег суда у Београду, у року од три дана од пријема решења.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.