Izvor: RTS, 16.Nov.2023, 13:10

Гашић: Зaплењено оружје код миграната потиче од албанске мафије са Косова и Метохије

Оружје заплењено код миграната, на територији дуж границе са Мађарском, потиче са Косова и Метохије од албанске мафије, рекао је министар унутрашњих послова Братислав Гашић, на полагању камена темељца за зграду Команде Жандармерије у Раковици.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Министар унутрашњих послова Братислав Гашић положио је камен-темељац за нову зграду Команде Жандармерије у Раковици и том приликом изјавио да је та јединица понос Србије и да ниједна организована криминална група није добродошла у Србију.
"Оно са чиме сви заједно можемо да се похвалимо јесу резултати које имамо. Да ни једна организована криминална група, ниједан криминалац више није добродошао у Републику Србију. Да сте ту да спречите свакога од њих који жели да безбедност грађана Србије, а поготово наше деце, угрози на било који начин", рекао је Гашић.
Министар Гашић рекао је да организоване криминалне групе које шверцују мигранте на северу Србије имају помоћ од стране албанске мафије са Косова и Метохије.
"То нису мигранти, ово су организоване криминалне групе против којих ми водимо борбу. Значи да одвојимо шта су мигранти, а шта су организоване криминалне групе, уз помоћ албанске мафије, која долази из наше јужне покрајине - оружје и све и то морамо да кажемо грађанима. Оружје долази одоздо, велики је то труд и рад ваш. Надам се да су и људи збринути и задовољни и задовољни са свиме, тако да само наставите", поручио је Гашић.
Гашић је нагласио да су припадници Жандармерије понос Србије и поручио им да до краја године стиже опрема коју су сами бирали.
"Ви јесте понос Србије и ви то показујете свакога дана. Ви заслужујете све ово што покушавамо да урадимо", рекао је Гашић.
Гашићу је командант Жандармерије Саша Косовић уручио на поклон сабљу, реплику сабље првог српског министра унутрашњих послова Јакова Ненадовића. Гашић је обишао локацију будуће нове зграде Команде, положио камен темељац и поздравио припаднике Жандармерије. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.