Izvor: RTS, 10.Maj.2023, 22:08

Брнабићева сa О’Саливеном: Србија неће бити платформа за заобилажење санкција ЕУ

Премијерка Ана Брнабић разговарала је с међународним специјалним изаслаником за имплементацију санкција Европске уније Дејвидом О’Саливеном, чији је фокус у раду ангажман у дијалогу с трећим државама и сарадња у заједничким акцијама у циљу спречавања заобилажења >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << санкција. Брнабићева је истакла да Србија није и неће бити платформа за заобилажење санкција које је увела Европска унија.
Ана Брнабић је у разговору с Дејвидом О’Саливеном рекла да Србија није увела санкције Руској Федерацији, али да никако није и неће бити платформа за заобилажење санкција које је Европска унија увела, наводи се у саопштењу Владе Србије.

"Када је реч о рату у Украјини, Србија није вредносно неутрална и јасно смо се одредили у вези са нарушавањем територијалног интегритета Украјине", додала је Брнабићева на састанку коме је присуствовао и шеф Делегације Европске уније у Србији Емануеле Жиофре.

Председница Владе је истакла да је Србија кредибилан и поуздан партнер.
О’Саливен је разменио мишљење с Брнабићевом о конкретним корацима које треба реализовати са трећим земљама како би се спречило заобилажење санкција и захвалио на отвореном и конструктивном ставу и спремности за даљу сарадњу.
На почетку састанка О’Саливен је председници Владе изразио саучешће поводом трагичних догађаја који су прошле недеље потресли Србију.


Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.