Zubarske bušilice odlaze u istoriju

Izvor: Dzungla.org, 24.Avg.2011, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zubarske bušilice odlaze u istoriju

Profesor Dženifer Kirkam koja je vodila istraživanje na Stomatološkom institutu Lids pri tamošnjem univerzitetu kaže:”Rezultati koje sada analiziramo pokazuju da su prednosti evidentne, potpuna popravka zuba sa lezijama karijesa i to uz pomoć jednog nanonešnja materijala”.
Metod “punjenje umjesto bušilice” podrazumeva podražavanje uslova koji unapređuju prirodan razvoj zubne gleđi. Zubna gleđ se formira oko proteinskih molekula, a naučnici sada prave prirodni protien u >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << tečnom stanju koji se maže na zub. Kada se ova tečnost namaže na zub, ona momentalno prodre kroz rupe i formira proteinsku “ogradu” od koje zubna gleđ počne da se regeneriše. Za nekoliko nedjelja od nanaošenja, gleđ je obnovljena.
Jedna švajcarska farmacetutska kompanija je dobila dozvolu za testiranje ovog preprata širom svijeta, a stručnjaci se nadaju da će se uskoro početi da se koristi i u dentalnoj hirurgiji.
( Izvor: Blic )
 

Nastavak na Dzungla.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.