Žrtve iz hronike apeluju na Kurir i Blic da okončaju okršaj i vrate se redovnom izveštavanju

Izvor: Njuz.net, 15.Nov.2012, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žrtve iz hronike apeluju na Kurir i Blic da okončaju okršaj i vrate se redovnom izveštavanju

Napomena: Ova vest je šaljive prirode

Zbog sukoba medija ni krvavog noža već danima nije bilo u novinama


BEOGRAD, 15. novembar 2012, (Njuz) – Udruženje žrtava iz crne hronike apelovao je danas na dnevne listove Kurir i Blic da okončaju svoj međusobni sukob i nastave da profesionalno izveštavaju o nadolazećim žrtvama svih zločina u Srbiji.
Udruženje navodi da je, prema njihovom monitoringu, u poslednjih nedelju dana adekvatno ispraćen samo slučaj ubistva manekenke >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << Vladislave Červenko, dok su svi ostali slučajevi vidno zapostavljeni i površno obrađeni.
- Uvereni smo da je takvo izveštavanje posledica preokupiranosti ovih, za nas izuzetno značajnih medija, njihovim međusobnim sukobima koji su eskalirali tokom prethodnih pet dana. Za to vreme, na najvećem gubitku su žrtve saobraćajnih nesreća, porodičnih tragedija, silovanja i prebijanja, koje ne dobijaju dovoljno pažnje u ovim medijima. Javnost zbog toga ostaje uskraćena za neophodne informacije o detaljima njihovog stradanja, sahrane, patnji članova porodice i reči koje su izgovarali prilikom sahranjivanja svojih najmilijih – ocenjuje Udruženje.
Žrtve iz crne hronike upozoravaju da je u Kuriru i Blicu u poslednjih nedelju dana prosek strana u toj rubrici opao na svega jednu i po stranu, dodajući da čak i starlete trenutno dobijaju više prostora.
- Te devojke, iako žive, dobijaju neopravdano mnogo prostora u odnosu na neuporedivo važniju crnu hroniku, a ako se medijsko prepucavanje između Blica i Kurira nastavi, strahujemo da bismo mogli ostati bez crnohroničarskih naslova koji su vremenom postali zaštitni znak ovih listova – zaključuje Udruženje.
Nenad Milosavljević
Neočekivani obrt: Ringier Axel Springer podržao Blic u sporu protiv Kurira
Kompanija Ringier Axel Springer oglasila se saopštenjem u kojem je izrazila podršku dnevnom listu Blic koji proteklih dana vodi medijski rat sa listom Kurir.
- Ringier Axel Springer obično se ne meša u rad medija i ne staje ni na čiju stranu, ali ovog puta imamo toliko snažan utisak da je dnevni list Blic u pravu, da nismo mogli a da ne odreagujemo. Želimo da zaposlenima u Blicu poručimo da smo uz njih jer se i našoj kompaniji u prošlosti dešavalo da bude meta sličnih napada – saopštila je ta kompanija.

Nastavak na Njuz.net...






Povezane vesti

Da li su u Vukovaru stradali i Srbi?

Izvor: Mondo, 15.Nov.2012

Predstavnici Srba u Hrvatskoj izrazili žaljenje zbog svih žrtava tokom sukoba u Vukovaru, ali su ipak nepoželjni na obeležavanju stradanja u tom gradu..Srpsko narodno veće (SNV) i Zajedničko veće opština (ZVO) održali su danas u Zagrebu komemorativni skup posvećen žrtvama u Vukovaru, a u izjavi...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.