Žizel Bundšen najbolje plaćena manekenka na svetu

Izvor: Blic, 02.Maj.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žizel Bundšen najbolje plaćena manekenka na svetu

Žizel Bundšen je i ove godine prema „Forbsovoj" listi najplaćenija manekenka na svetu. Sa zaradom od 26 miliona evra u 2007. godini, Žizel je svoje koleginice ostavila daleko iza sebe i ponovo pokazala da je najbolja.

Prelepa Brazilka je i prošle godine bila na tronu, mada je tada bila kraća za nekih šest miliona. Ove godine više nego duplo većom zaradom je svakako zasenila drugoplasiranu Hajdi Klum. Seksepilna Nemica se na tom mestu našla zahvaljujući sumi od 10,5 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << miliona, ipak, i Hajdi može zadovoljno da trlja ruke pošto se ovoga puta popela za jednu lestvicu više, jer je drugo mesto „ukrala" Kejti Mos. Kejt, iliti kraljica skandala, mora da se uteši trećim mestom i zaradom od 5,6 miliona evra.

Kejt, od perioda kada se prošla „Forbsova" lista pravila, nije zaradila mnogo više, a četvrto mesto pripalo je fatalnoj Adrijani Limi, koja je inače postala popularna po još jednom detalju - vezi sa srpskim košarkašem i plejbojom Markom Jarićem. Adrijana, koja je prošle godine bila na petom mestu, ove godine se našla na četvrtom zahvaljujući iznosu od 5,24 miliona evra. Peto mesto zauzela je našoj javnosti pomalo nepoznata manekenka Doucen Kros, koja dolazi iz Norveške.

Iako je tek peta na listi, njen je uspeh možda i najveći. Ona je uspela da se za godinu dana toliko probije i da se sa neprimetnog 14. mesta popne na peto, tik iza renomiranih lepotica.

Doucen, koja je tokom 2007. godine zaradila 4,5 miliona evra, svojom lepotom neobično podseća na Adrijanu Limu, samo je plavuša.

Interesantno je i to da se „Forbsovoj" listi prvi put priključila i Miranda Ker, novopečena milionerka koja je na popularnosti dobila kao lepša polovina poznatog holivudskog glumca Orlanda Bluma.

Brazilka Alesandra Ambrosio, koja se prošle godine nalazila na četvrtom mestu, ove godine nije uvrštena na „Forbsovu" listu najplaćenijih.

HAJDI KLUM

-datum rođenja: 1. jun 1973.

-mesto rođenja: Bergiš Gladbah, Nemačka

-angažmani: ugovori sa modnom kućom „Victoria’s Secret" drže je na samom vrhu.

-Hajdi je ove godine zajedno sa suprugom Silom snimila duetsku pesmu „Dan venčanja". Ona je već četiri godine u srećnom braku u kojem ima dvoje dece

KEJT MOS

-datum rođenja: 16. januar 1974.

-mesto rođenja: Krojdon, Engleska

-angažmani: „Dior", „Louis Vuitton", „Burberry", „Stella McCartney", „Versace", „Topshop"...

-Sa svoje 34 godine u riznicu skandala može da upiše i ljubavnu aferu sa Naomi Kembel, a ove godine je raskinula nestabilnu vezu sa rokerom i narkomanom Pitom Doertijem

ADRIJANA LIMA

-datum rođenja: 12. jun 1981.

nmesto rođenja: Salvador, Brazil

-angažmani: „Victoria’s Secret", „Maybelline".

-U srećnoj vezi sa našim košarkašem Markom Jarićem. U prošlosti su kružile priče da su ona i Leni Kravic bili vereni, a bila je u vezi sa milijarderom princom Venceslausem od Lihtenštajna i igračem bejzbola Derekom Džeterom

DOUCEN KROS

-datum rođenja: 23. januar 1985.

-mesto rođenja: Esterman, Holandija

-angažmani: „Gucci", „Calvin Klein", „Tommy Hilfiger", „Escada", „Dolce & Gabbana".

-Doucen svojim najvećim uspehom smatra slikanje za prestižni kalendar „Pireli", kao i to da je pored seksepilne glumice Eve Longorije zaštitno lice prestižnog brenda „L’Oréal"

Top deset

1. Žizel Bundšen, 26,25 miliona evra

2. Hajdi Klum, 10,5 miliona evra

3. Kejt Mos, 5,6 miliona evra

4. Adrijana Lima, 5,25 miliona evra

5. Doucen Kros, 4,5 miliona evra

6. Karolina Kurkova, 3,7 miliona evra

7. Natalija Vodjanova, 3,3 miliona evra

8. Karolin Marfi, 3,3 miliona evra

9. Darija Verbovu, 2,7 miliona evra

10. Miranda Ker, 2,6 miliona evra

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.