Žerar Depardje i Halit Ergenc  glume  u uzbekistanskom filmu

Izvor: Blic, 02.Feb.2013, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žerar Depardje i Halit Ergenc glume u uzbekistanskom filmu

Žerar Depardje i Halit Ergenc naćiće se prvi put zajedno u jednom filmu. Njih dvojica dobili su uloge u rediteljskom prvencu Gulnare Karimove, ćerke uzbekistanskog dikatatora Islama Karimova. Pored režije, Gulnara je bila zadužena i za scenario istorijske drame koja prikazuje put trgovine svilom od Azije do Evrope.

Žerar Depardje oduševljen je što će raditi u Uzbekistanu. Prvo je bilo zamišljeno da on igra evropskog asketu iz 6. veka, ali je rediteljka, oduševljena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Depardjeovim filmovima, na kraju odlučila da on glumi vizantijskog vladara.

Turski glumca Halit Ergenc ugovorio je sve detalje snimanja, ali još nije imao prilike da se susretne sa Depardjeom. Sultan iz "Sulejmana veličanstvenog" sa uzbekistanskom rediteljkom i scenaristkinjom sarađuje već godinama.

- Halit ceni moj rad. Nije propustio nijednu nedelju umetnosti koju godinama organizujem u Taškentu. Morala sam da mu se odužIi - izjavila je Gulnara Karimova.

Uzbekistanska rediteljka bavi se i muzikom. Nastupa pod imenom Guguša, a nedavno je sa zvezdom svog filma, Žerarom Depardjeom snimila duet.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Žerar Depardje i Halit Ergenc glume u uzbekistanskom filmu

Izvor: Dzungla.org, 02.Feb.2013

Žerar Depardje i Halit Ergenc naćiće se prvi put zajedno u jednom filmu. Njih dvojica dobili su uloge u rediteljskom prvencu Gulnare Karimove, ćerke uzbekistanskog dikatatora Islama Karimova. Pored režije, Gulnara je bila zadužena i za scenario istorijske drame koja prikazuje put trgovine svilom...

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.