Žene tokom života isprobaju više od 40.000 komada garderobe!

Izvor: Press, 28.Mar.2014, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žene tokom života isprobaju više od 40.000 komada garderobe!

Pri svakom odlasku u šoping pripadnice nežnijeg pola isprobaju bar sedam odevnih komada, i u kabinama provedu prosečno 22 minuta, dok muškarci razgledaju i isprobavaju manje, ali kupuju više!
Foto:dailymail
Da su žene ipak neodlučniji pol dokazuje i podatak da će svaka dama tokom života u proseku isprobati 43.200 različitih odevnih komada, a kupiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << tek svaki sedmi, pokazala je studija britanske kompanije "NetVoucherCodes". Istovremeno, muškarci isprobaju tek oko 10.000 komada garderobe, i smatraju se daleko efikasnijim u šopingu, piše "Daily Mail".
Žene će u svakom ciljanom šopingu u garderobi u proseku provesti oko 22 minute, a za samo godinu dana isprobaće tačno 720 odevnih komada.  Njima je šoping društvena aktivnost, pa im odlazak u butike ili tržne centre predstavlja i oblik druženja i zabave, najčešće s prijateljicama ili sestrama.
Dok će žene u razgledanje butika otići bar pet puta mesečno, muškarcima je sve više od dva šoping izleta mesečno previše. Pripadnici jačeg pola dvostruko češće odluče da će nešto kupiti pri samom pogledu na odeću, a psiholozi objašnjavaju da je to zato što i u šopingu imaju instinkt lovca. Tako je prosečnom muškarcu u interesu da isproba što manje, a kupi što više, pa da što je brže moguće napusti prodavnicu.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.