Ženama u Saudijskoj Arabiji zabranjeno da se udaju za muzičare

Izvor: Prva.rs, 18.Okt.2018, 08:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ženama u Saudijskoj Arabiji zabranjeno da se udaju za muzičare

Kako prenosi BBC, sud je svoju odluku obrazložio time da, sviranje muzičkog instrumenta, muškarca i ženu čini religiozno nespojivim.
U Saudijskoj Arabiji inače, kao i u brojnim muslimanskim zemljama, žena je građanin drugog reda i za obavljanje niza aktivnosti potrebno joj je odobrenje muškog staratelja. 
Konkretan slučaj koji je doveo do opšte zabrane, dogodio se kada je jedna žena prijavila svoju braću vlastima, jer joj nisu dozvolili da se uda za muškarca koji je svirao >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << lautu.
Ipak, sud u Kašimskoj oblasti samo je podržao odluku braće, a kao obrazloženje navedeno je da "udvarač koji svira muzički instrument, nije prikladan za ženu, jer nije religiozan".

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.