Zebra palačinke postale su pravi hit, imamo super recept koji uspeva svima

Izvor: 011vodič.com, 24.Jan.2021, 11:33

Zebra palačinke postale su pravi hit, imamo super recept koji uspeva svima

Svaki kuvar reći će da hrana mora biti i zabavna. Baš takve su zebra palačinke – uzbudljiva verzija omiljenog klasika
Jednostavno ih je pripremiti a treba ti samo jedan sastojak više
Tanke francuske ili deblje američke… nema tu puno filozofije kada se radi o palačinkama, osim kada biramo nadev za ovu svima omiljenu poslasticu. Svoje ukućane možeš iznenaditi potpuno novim načinom omiljenog zalogaja – Zebra palačinkama. Vrlo efektne, dolaze iz porodice tankih francuskih >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << palačinki, a razlikuju se po smeđim šarama koje se dobiju dodatkom kakaa u deo smese.

Priprema je vrlo jednostavna pa je vrlo lako mogu svladati i početnice.
Sastojci 500 ml mleka
2 jaja
prstohvat soli
1 kašika rastopljenog margarina
1 dcl mineralne vode
brašno
1 kašika kakaa (ide u 1/4 testa)
1 pumpica ili slastičarska vrećica za šaranje
Postupak
Izmešaj jaja, so, margarin, mineralnu vodu, a zatim smesi postepeno dodaj brašno dok sve dok ne postane kremasta i srednje gusta. Odvoji 1/4 smese u drugu posudu, dodaj kakao i miksaj dok se sastojci dobro ne izmešaju. Dobijenu smesu ulij u pumpicu ili slastičarsku vrećicu s uskim nastavkom. Zagrej ulje na tavi i ulij klasičnu smesu za palačinke, pričekaj 10-ak sekundi dok se testo malo ne zapeče i da ne bude kašasto, a zatim pumpicom u krug iscrtaj spirale. Palačinku ispeci do kraja i ponovi postupak sa svakom idućom.
Miss7

The post Zebra palačinke postale su pravi hit, imamo super recept koji uspeva svima appeared first on Zenski Magazin.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.