Zbogom Ottavio Missoni

Izvor: Press, 09.Maj.2013, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbogom Ottavio Missoni

Objavljeno je da je osnivač kultne modne kuće Missoni, Ottavio Missoni preminuo u svojoj 92. godini. Ovaj brend prepoznatljiv po cik-cak šarama i maštovitim pleteninama, osnovao je Ottavio sa svojom suprugom Rositom davne 1953. godine. Rođen je 1921. godine u Dubrovniku, a u modni biznis je ušao sasvim slučajno. Porodica njegove supruge je imala malu manufakturu koja se bavila proizvodnjom šalova, te su odlučili da se bave izradom pletenina. Prve >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << kreacije namenjene su sportistima, jer se Ottavio uspešno bavio sportom, čak je i učestvovao u Olimpijadi 1948. Za razliku od ostalih svetskih brendova koji pripadaju Gucci ili LVMH grupciji, porodica Missoni poseduje ovaj brend, i porodično su involvirani u razvoj firme. Kreativna direktorka brenda je Angela, njegova ćerka, dok je mlađi sin Luca zadužen za tehnički proces proizvodnje. Najpoznatija poslednjih godina, trendseterka Margherita Missoni, radi na promovisanju brenda, ali i se pojavljuje i u kampanjama.
Nažalost, ovo nije jedina tragedija koja je zadesila ovu porodicu ove godine. Stariji sin, Vittorio Missoni i njegova supruga, nesatli su početkom godine u malom avionu dok su preletali Venecuelanska ostrva.
Ottavio u kampanji za kolekciju SS 2011.

Bračni par Missoni na defileu s manekenkama Stellom Tennant i Milom Jovovich

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.