Izvor: Njuz.net, 15.Sep.2015, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog rešavanja izbegličke krize Mađarska privremeno uvodi fašizam

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBUDIMPEŠTA, 15. septembar 2015, (Njuz) – U Mađarskoj je od ponoći stupio na snagu stroži zakon koji predviđa privremene mere fašizma sve dok se ne smiri situacijama sa izbeglicama, javljaju lokalni mediji.
Poslanici mađarskog parlamenta usvojili su pre desetak dana velikom većinom glasova paket amandmana kojima se izbeglice i zvanično proglašavaju za nižu rasu, a država se postavlja iznad pojedinca i njegovih prava, a teror kao legitimno sredstvo uspostvljanje veće stabilnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << i bržeg napretka.
Od noćas će u Mađarskoj prelazak i oštećenje pogranične ograde, kritikovanje vođe Viktora Orbana, kao i nešto tamnija boja puti biti tretirani kao krivično delo, a ilegalan prelazak granice, pričanje nepoznatim jezikom, i nepoznavanje slavne mađarske istorije nosiće kaznu zatvora.
Mađarski premijer Viktor Orban će, kako novi zakon nalaže, na neodređeno vreme preuzeti tituli „Vođe“ i svoje govore i retoriku prilagoditi vanrednom stanju:
– Izbeglice slabe našu zemlju, naš duh i naše nacionalno biće. Ko je kriv za današnji niski BDP Mađarske? Izbeglice! Ko je kriv za veliku nezaposlenost? Izbeglice! Ko je kriv za prethodna dva svetska rata? Izbeglice! Mađarska je poslednja brana između njih i nas, između njihove kulture i naše, između Evrope i ne-Evrope! I zato, moji verni podanici, ne dozvolimo da ova rasa uđe u našu zemlju, da bi preko nje samo prešla bez zadržavanja i otišla pravo za Nemačku, Austriju i Švedsku,“ naveo je Orban u svom prvom obraćanju naciji od uvođenja vanrednog stanja.
Mađarska uverava Evropsku Uniju da će ove mere biti samo privremene, i da će fašizam biti ukinut čim se situacija sa izbeglicama sredi.
Sa druge strane, Evropska Unija, koja se od početka pritajenim negodovanjem i mrmljanjem sebi u bradu oštro protivi ovakvoj politici Mađarske, je najavila kazne za ovu srednjeevropsku državu „u visini od 100, 150 evra,“ kao i oduzimanjem jednog ručka za mađarskog poslanika u Evropskom parlamentu u Briselu.
– Fašizam nije u skladu sa civilizacijskim vrednostima Evropske Unije, i što je još gore, nije u skladu sa članom 5 stav II Zakona o slobodnom kretanju stvari i predmeta iz 2011. godine, naveo je izvor iz Brisela.
Viktor Marković

Nastavak na Njuz.net...






Povezane vesti

Mađarska započela krivični postupak protiv 60 izbjeglica

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Sep.2015

Mađarska je saopštila da je započela krivični postupak protiv 60 izbjeglica koji su uhapšenih u utorak pod optužbom da su "oštetili" bodljikavu ogradu podignutu na granici sa Srbijom, djelo koje podliježe petogodišnjoj kazni zatvora u skladu s propisom koji je stupio na snagu u ponoć...Radi...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.