Zbog politike sam otišla iz Beograda

Izvor: Blic, 27.Jan.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog politike sam otišla iz Beograda

Tanja Pujin, energična glumica koja već 16 godina živi i radi u Rimu, ponovo je boravila u Beogradu zbog filma „Belle epoque", koji je nakon sedamnaest godina konačno doživeo i svoju beogradsku premijeru u Domu sindikata. To je ujedno bila i njena poslednja domaća uloga. U razgovoru za „Blic nedelje" Tanja otkriva zbog čega je devedesetih godina spakovala stvari i otišla iz zemlje, o tome kako Rim ne doživljava kao svoj grad...

- Iako u Rimu živim punih 16 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godina, nažalost još nisam uspela da se prilagodim tamošnjem načinu života. Po meni je to grad bez energije. Nekad je toliko tih da je čak i sablasan. U poređenju s Rimom, Beograd je sušta suprotnost, grad koji odiše energijom - kaže glumica koja je devedesetih napustila zemlju zbog političkih prilika, ali i ljubavi prema jednom Italijanu s kojim je i danas u braku.

- Đulio i ja smo se upoznali preko zajedničkih prijatelja s početka devedesetih godina, otprilike baš u ono vreme kada su u našoj zemlji započinjali razni nemili događaji. Neko vreme smo se družili, vodila sam ga na brojne beogradske žurke, na mnogima sam ga čak i zaboravljala, da bih nešto kasnije otišla s njim u Italiju. Živela sam tamo nekoliko meseci i ponovo se vratila u Beograd. Rekla sam mu: „Đulio, sve je sjajno, ali ja prosto ne mogu ovde da se uklopim." Potom sam doživela razna razočaranja u ljude oko sebe, u sve ono što se tih godina dešavalo. Raspad bivše Jugoslavije, a samim tim i udaljavanje od dragih ljudi doživela sam šokantno. Vrlo brzo sam donela odluku, spakovala stvari i otišla. Tada sam imala dvadeset i četiri godine - kaže poznata glumica, koja proteklih godina putuje i pravi dokumentarne filmove o zemljama sa različitih krajeva sveta.

- Jednom godišnje odaberem neku zemlju koja bi svojom zanimljivošću mogla da posluži kao odličan materijal za pravljenje dokumentarnog filma. Trenutno završavam scenario mog najnovijeg dokumentarca o Vijetnamu, Laosu i Kambodži. Letos sam bila tamo. Bilo je krajnje uzbudljivo! - kaže Tanja, i otkriva svoju najnoviju destinaciju - put u Italiju, koliko već danas.

Trema pred premijeru

Nakon 17 godina od završetka snimanja, film „Belle epoque" reditelja Nikole Stojanovića doživeo je i svoju beogradsku premijeru.

- Pred samu premijeru bilo je treme, tenzije. Film je prepun emocija. Posle toliko godina ekipa se ponovo sastala, bilo je divno i dirljivo, neki od nas su čak i zaplakali. Film je završen pred sam početak rata u Bosni. Iako su kopije izgubljene za vreme bombardovanja Zagreba, ni reditelj, ali ni mi svi ostali nismo odustajali od filma - priča Tanja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.