Zbog mogućih izbora seljaci prebacuju krave na tajne lokacije

Izvor: Njuz.net, 22.Jan.2014, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog mogućih izbora seljaci prebacuju krave na tajne lokacije

Napomena: Ova vest je šaljive prirode
Seljaci se plaše da njihove krave i oni neće moći da prežive još jednu predizbornu kampanju

CELA SRBIJA, 22. januar 2014, (Njuz) – Seljaci širom zemlje su zbog mogućih prevremenih parlamentarnih izbora, poučeni iskustvima iz prethodne predizborne kampanje, počeli da prebacuju svoje krave na tajne lokacije.

Kako kažu, ne žele da ponovo preživljavaju zajedno sa svojim domaćim životinjama sve ono što im se dešavalo pre nepune dve godine.
- Samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << kad se setim. To je bilo strašno. Svaki dan druga stranka zakuca na kapiju. “Dobar dan, mi došli da se slikamo i tetošemo vaše krave i da vas pitamo kako vam je, šta vam fali”. Pa ko bi to još jednom preživeo?! Ja sam veći broj svojih krava prebacio na tajnu lokaciju, a u kućnoj štali ostavio sam jednu za najnužnije potrebe, a i nju selim, samo ako raspišu izbore – kaže jedan seljak koji je insistirao na anonimnosti.
Na pitanje zašto insistira na anonimnosti, odgovara: “Nemoj molim te, ni ime, ni odakle sam. Ako saznaju ko sam, ima ovi stranački seoski poltrončići da me uhode gde sam sakrio krave. A ako me otkriju, džaba sam ih selio”.
Seljaci za sada ne žele da govore o tome da li će skrivanje krava uticati i na snabdevanja građana mlekom i mlečnim proizvodima. U Udruženju prerađivača mleka navode da su upoznati sa ovom pojavom, ali da se nadaju da to neće ugroziti snabdevanje tržišta.
- Mi ćemo seljacima ponuditi pomoć da o našem trošku i u našoj organizaciji prebace krave na tajne lokacije, ako nam obećaju da ćemo imati redovnu isporuku sirovog mleka – kaže Jovica Mandić, direktor prodaje u Mlekari “Mirković”.
S druge strane, seljaci odgovaraju da to ne dolazi u obzir.




- Bolje da bude nestašica mleka, nego da pravimo takve dogovore. Svima njima su bliži i vlast i političari, nego mi seljaci. Da nam oni presele krave, pa da nas posle ucenjuju da snizimo otkupnu cenu mleka ili će reći političarima gde smo sakrili krave… E to neće moći – odgovara jedan od seljaka sa kojima je Njuz razgovarao.
Bane Grković

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.