Izvor: Njuz.net, 19.Jun.2019, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog curenja u javnost poništena Šarčevićeva ostavka

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBEOGRAD, 19. jun 2019, (Njuz) – Ministar prosvete Mladen Šarčević bio je prinuđen da poništi svoju ostavku pošto je njen tekst procurio u javnost i pojavio se na društvenim mrežama, saznaje Njuz.
On poručuje da je ovo iznuđen potez kojim je sačuvao integritet ministarstva i svoj položaj u vladi.
– Ostavku sam podneo odmah po saznanju da je bilo nepravilnosti sa završnim ispitom za osnovce – rekao je Šarčević na vanrednoj konferenciji za medije – Ona je bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << strogo čuvana, ali je neko, izgleda, otvorio kesu u kojoj se nalazila i njen sadržaj pustio u javnost. On se brzo raširio putem društvenih mreža što je dodatno produbilo problem. Kao odgovoran čovek, smatrao sam da je najpoštenije i najbolje za sve da povučem ostavku i odložim je na neodređeno vreme. Uostalom, njeno usvajanje u ovim uslovima bilo bi potpuno besmisleno – objasnio je ministar.
Po njegovim rečima, nadležni organi rade na otkrivanju odgovornih, a istraga je već suzila krug osumnjičenih.
– Najvažnije je sada utvrditi kako je moja ostavka dospela u javnost i sprečiti da se takva stvar ponovi. Ovo je skandal neviđenih razmera, a teže posledice su izbegnute samo zahvaljujući mojoj pravovremenoj reakciji – istakao je Šarčević i dodao da razmišnja o pokretanju protesta kojim će tražiti potpuno ukidanje ostavki.
Bojan Savić
The post Zbog curenja u javnost poništena Šarčevićeva ostavka appeared first on Njuz.net.

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.