Zašto treba da spavate na levoj strani

Izvor: Prva.rs, 26.Jan.2018, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto treba da spavate na levoj strani

Istraživanjem je obuhvaćeno 3.000 osoba, od kojih su se "levi spavači" pokazali kao srećniji, zadovoljniji, optimističniji i uspešniji od "desnih". Oni su pritom i sposobniji da na sebe preuzmu teške i zahtevne poslove i da se nose sa kriznim situacijama. Istraživači su zaključili da su samopouzdaniji i češće imaju stalno i dobro zaposlenje. Čak 31 odsto njih obožava posao kojim se bavi, dok to važi samo za 18 odsto "dešnjaka".
Osim toga, lekari tvrde da je bolje da spavate na levoj strani, jer tako pomažete srcu da šalje krv u telo, limfna drenaža se nesmetano odvija, metabolizam vam je brži i slezina bolje funkcioniše.
Izvor: novosti

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.