Zašto treba da radimo čučnjeve?

Izvor: Press, 13.Jan.2016, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto treba da radimo čučnjeve?

Dopadali nam se ili ne, čučnjevi su važni zbog jedne stvari: ZAISTA daju rezultate! Pogledajte šta sve postižemo ovom "kraljicom vežbi".
Foto:Cosmopolitan.rs
Pored toga što ćete zapaliti mišiće donjeg dela tela, čučnjevi mogu doneti potpuno neočekivane rezultate - toliko neočekivane da teško da će vam pasti na pamet da oni imaju ikakve veze s čučnjevima koje ste vredno radili. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<

 
Možete li da poverujete da su ovo efekti čučnjeva? Lekari tvrde da to definitivno jeste slučaj!
Redovna stolica Zahvaljujući čučnjevima, mišići su aktivirani tako da dolazi do ubrzanju protoka tečnosti kroz organizam, što poboljšava i prohodnost creva. Rezultat: redovna stolica!
Bolja cirkulavija i borba protiv celulita Ponovo se vraćamo na brži protok tečnosti - svi delovi tela dobiće dovoljno krvi za nesmetan obavljanje svih procesa u organizmu, zbog čega će i vaša koža biti glatka, elastična i zdrava.
Sagorevanje kalorija Pomalo očigledno, ali vredi pomenuti! Dok se mišići definišu i formiraju pravilno, čučnjevi će pomoći i trošenje masnih naslaga i sagorevanje viška kalorija.
Oslobađanje hormona Pravilno izvođenje čučnjeva će stimulisati lučenje hormona poput testosterona i hormona rasta, koji su neophodni za "pumpanje" mišića. Budući da uključuju velike grupe mišića, gotovo čitavo telo će biti aktivirano, a mišići spremni za rast.
Zdravi zglobovi i leđa Verovali ili ne, čučnjevi mogu biti korisni i ukoliko imate slabija kolena. Izvođenjem "kraljice vežbi", zglobovi dobijaju velike količne kiseonika, a cirkulacija se, kao što smo već pomenuli, ubrzava, pa će se ovi delovi tela osnažiti.
Fleksibilnost Velike grupe mišića će se savijati, rotirati, forsirati, a vaše telo će postati fleksibilnije! To je naročito slučaj ako su čučnjevi dublji, a pravilno izvođenje (koja podrazumeva ispravljena leđa) može smanjiti mogućnost za istegnuća.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.