Zašto je daska na šolji u nekim javnim toaletima u obliku SLOVA U? Postoje važni RAZLOZI! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Nov.2019, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto je daska na šolji u nekim javnim toaletima u obliku SLOVA "U"? Postoje važni RAZLOZI! (VIDEO)

Verovatno ste se nekad pitali!

Sigurno vas je nekad u javnom toaletu dočekala daska u obliku slova "u". Možda ste se pitali zašto je drugačija od one koju imate u svom domu, a sada je konačno stigao odgovor.

Ispostavlja se da je ta razlika u potpunosti logična. Rupa na javnim daskama je tu isključivo radi higijene i ta praksa potiče iz SAD-a, gde se slede specifična uputstva i pravila.

Takve daske dizajnirane su kako bi se maksimalno smanjila šansa da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dotaknete dasku svojim genitalijama ili se pomokrite na nju. Daska u obliku slova "u" takođe olakšava ženama da se obrišu posle nužde, prema rečima Lin Simnik, potpredsednice za razvoj u Međunarodnom udruženju vodovodnih radnika.

Još jedna prednost takvih dasaka jeste i to što ih je jeftinije proizvesti i manje su šanse da će neko da ih ukrade. Budimo realni, ko želi takvu "nepotpunu" dasku svojoj kući?!

Ako vas zanima istorija daske s rupom, ona je uvedena kao deo Američkog standardnog nacionalnog vodovodnog kodeksa 1955., a potom i u Jedinstvenim vodovodnim kodeksima 1973. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.