Zašto je Nikola Tesla odbio da oženi jednu od najlepših žena svog vremena

Izvor: 011vodič.com, 06.Apr.2020, 16:06

Zašto je Nikola Tesla odbio da oženi jednu od najlepših žena svog vremena

Nažalost kada se na Balkanu govori i piše o Nikoli Tesli, najčešće se raspravlja o njegovom poreklu.

Malo je poznato da je srpski pesnik Laza Kostić bio veliki prijatelj sa Teslom, pa mu je u jednom pismu predložio da se oženi Lenkom Dunđerskom, jednom od najlepših i najobrazovanijih devojaka njihovog vremena.
Ovu informaciju potvrdio je Pero Zubac u dokumentarcu o pesniku Lazi Kostiću, u kojemu se njegovo prijateljstvo s Teslom tek usputno spominje.
Zapravo je >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << Laza Kostić godinama bio zaljubljen u 30 godina mlađu Lenku i kako bi se zauvek udaljio od nje, predložio je za ženu Nikoli Tesli, u pismu koje mu je poslao.

Na predlog Laze Kostića da se oženi Lenkom, koja je u tom trenutku imala 25 godina i bila kćerka jednog od najbogatijih Srba tog vremena, Tesla je odgovorio: “Brak me ne zanima. Ja sam se odavno venčao s naukom”. 

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.