Žandarmerija će na pokaznoj vežbi izvesti simulaciju spasavanja Srbije uz pomoć Boga

Izvor: Njuz.net, 21.Jun.2013, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žandarmerija će na pokaznoj vežbi izvesti simulaciju spasavanja Srbije uz pomoć Boga

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeDikić smatra da će svi posetioci shvatiti da su Bog i Žandarmerija jedini spas za Srbiju

BEOGRAD, 21. jun 2013, (Njuz) – Tokom proslave Vidovdana, slave Žandarmerije, građani će biti u prilici da pogledaju simulaciju spasavanja Srbije uz pomoć Boga, najavio je danas Bratislav Dikić, komandant ove jedinice.
On je dodao da će ta pokazna vežba predstavljati demonstraciju izuzetne saradnje Boga i žandarmerije.
-Mi smo već pokrenuli kampanju, oblepili smo ceo Beograd plakatima koji pozivaju građane da dođu i da se uvere da su Bog i Žandarmerija jedini spas za Srbiju. Obećavamo svima da će prisustvovati do sada neviđenom spektaklu i ubeđeni smo da će nakon toga ljudi još više verovati u Boga jer će videti da je i Žandarmerija na njegovoj strani – objasnio je Dikić.
-Svesni smo koliko ova pokazna vežba znači građanima i zbog toga smo insistirali da nam MUP obezbedi značajna finansijska sredstva bez kojih bi teško u celu priču uključili i Amadeus bend. Uveren sam da se se svi osećaju daleko mirnije i bezbednije kada vide na šta smo sve spremni kada je spas otadžbine u pitanju – izjavio je komandant Žandarmerije.
Dikić je pozvao ostale strukture MUP-a da u narednom periodu na sebe preuzmu teret kada su hapšenja kriminalaca u pitanju, jer, kako kaže, nakon snimanja spota sa Amadeus bendom i iscrpljujućih priprema ove pokazne vežbe Žandarmerija odlazi na zasluženi odmor.
Soko Sokolović

Nastavak na Njuz.net...






Povezane vesti

Da li su žandarmi slični Bogu

Izvor: Politika, 22.Jun.2013, 12:43

Glavni grad je u poslednjih nekoliko dana oblepljen plakatima a reč je o najavi proslave Dana Žandarmerije, specijalne jedinice MUP-a Srbije. Na plakatima uz najavu taktičko-pokazne vežbe „Ada 2013” za 27. jun ove godine uoči Vidovdana, piše i „Samo Bog i Žandarmerija čuvaju Srbiju”....

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.