Zamalo bačeni snimci Joy Division ponuđeni kolekcionarima

Izvor: Press, 16.Avg.2013, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zamalo bačeni snimci "Joy Division" ponuđeni kolekcionarima

Studio "Stroberi" zatvoren je pre 20 godina i Adamsonova, koja je radila tamo, sačuvala je snimke "Joy Division"-a sa snimanja albuma "Unknown Pleasures" 1979. Među sačuvanim snimcima su verzije pesama "She"s Lost Control", "Wilderneš" i "New Dawn Fades" koje nikada nisu objavljene i koje se znatno razlikuju od objavljenih numera.

Ona i njen suprug, takođe inženjer zvuka, Kris Nejl sarađivali su sa ovom i drugim mančesterskim bendovima i početkom 1990-ih spasili su "sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << čega su uspeli da se dokopaju".

"Nismo na to gledali kao na vredne snimke već jednostavno nam se nije dopala ideja da završe na smetlištu", rekla je ona BBC-u.

Adamson je na Fejsbuku postavila oglas u kome se poziva zainteresovani kolekcionar da preuzme snimke jer ona više ne želi da ih čuva.

Među drugim snimcima su i oni grupa "New Order", "The Durutti Column", "Magazine" i "The Psyćedelic Furs".

Bend "Joy Division" bio je jedan od najuticanijih 1970ih. Posle samoubistva pevača Ikana Kertisa 1980. preostali članovi benda postali su "New Order".

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Zamalo bačeni snimci “Joy Division”ponuđeni kolekcionarima

Izvor: Blic, 16.Avg.2013

Nikada objavljeni snimci grupe “Joy Division” (Džoj divižn) deo su kolekcije retkih snimaka koje je nekadašnja radnica u muzičkom studiju “Stroberi” Džulija Adamson spasila uništenja i sada ih nudi zainteresovanom kolekcionaru...Studio “Stroberi” zatvoren je pre 20 godina i Adamsonova,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.