Zabole Holivud za žene!

Izvor: Mondo, 20.Sep.2015, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabole Holivud za žene!

Glumica oštro iskritikovala seksističku filmsku industriju.

Foto: Screenshot

Glumica Keri Maligan rekla je u jednom intervjuu da Holivud "baš briga" da snima filmove o jakim ženskim likovima.

Maliganova (30) trenutno promoviše film "Sifražetkinja", istinitu priču o pralji iz radničke klase koja se posvetila borbi za prava žena. Film je godinama bio u pripremi, i snimljen je mnogo kasnije nego što je bilo planirano.

"Ne mislim da je to previd >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ili splet okolnosti, mislim da Holivud baš briga da snima filmove o ženama. Naša industrija je seksisička, i priče o ženama se retko i nerado pričaju", rekla je glumica.

"Znam da postoji gomila ljudi koji sede po sastancima i odlučuju kako priče o ženama nisu zanimljive niti isplative sa finansijske strane", rekla je ona.

Glumica je nedavno napravila pauzu u radu od skoro dve godine, i objasnila to još jednom kritikom na račun industrije.

"Jednostavno mi nije nuđeno ništa zanimljivo. Ili možeš da igraš u filmovima koji ti nisu interesantni, ili da čekaš pravu stvar. Srećom, moja karijera prethodnih godina mi je dozvolila luksuz da sedim i čekam pravu stvar", rekla je ona.

Glumica je poznata po ulogama u filmovima "Veliki Getsbi", "Stid", "Obrazovanje", "Vol strit: Novac ne spava", "Vozač" i drugim.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.