Za sve što ćeš trpjeti narednih dana, zbog sebe i svih drugih Milena – Hvala ti, Milena!

Izvor: 011vodič.com, 20.Jan.2021, 10:37

Za sve što ćeš trpjeti narednih dana, zbog sebe i svih drugih Milena – Hvala ti, Milena!

Što si za oslobođenje svojih trauma i strahova priznala ono što žene na ovim prostorima gotovo nikad ne priznaju.
Hvala ti, što ćeš za svoje oslobođenje i oslobođenje stotina drugih Milena u bivšoj Jugoslaviji narednih dana čitati komentare na portalima o tome kako si sve to rekla zbog pažnje i slave.
Hvala ti, što ćeš za spas neke druge djevojke narednih dana proživjeti silovanje interneta i najveće okrutnosti u obliku poruka: „Što si čekala do sada? Sigurno si mu >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << dala povoda.“
Hvala ti, što ćeš za spas neke druge djevojke i oslobođenje sebe i još stotina Milena doživjeti pokušaje online silovanja od monstruma koji misle da svaka dotjerana žena u kratkoj suknji želi biti silovana.
Hvala ti, što ćeš za spas i oslobođenje ovih dana gledati još desetke sličnih monstruma koji bi napravili iste stvari kao tvoj monstrum, samo da su imali priliku.
Hvala ti, što ćete ti i tvoji roditelji ovih dana, osim nemjerljive podrške, vjerojatno dobiti izravne i neizravne poruke da je ovu traumu trebalo zadržati za sebe. Hvala ti, što će se za tebe držati stotine Milena kojima su majke savjetovale da šute jer ih u protivnom nitko neće htjeti oženiti.
Hvala ti, što ćeš stoički podnijeti sve online silovatelje koji će pisati da su sve glumice kurve. I sve žene kurve.
Hvala ti Milena,
Što ćeš ovih dana zbog sebe i drugih Milena čitati relativizacije silovanja od muškaraca, i još strašnije – od žena.
Hvala ti, što ćeš ohrabriti nekoliko istih takvih Milena da ovih dana pozovu policiju.
Što ćeš potaknuti neku djevojku da razgovara s roditeljima.
Hvala ti, što će neke Milene ovih dana barem otići psihologu i tražiti zagrljaj prijateljice.
Hvala ti, što će barem neke Milene ovih dana shvatiti da silovanje nije samo ono što vide u lošim filmovima kada se žena pretuče i zaveže, nego da je silovanje svaki seks na koji nisi pristala. Da je svaka ucjena prije seksa silovanje. Svaka manipulacija. Svako ispiranje mozga. Svaka prijetnja.
Hvala ti, što će barem jedna Milena ovih dana shvatiti da nije kriva jer ju je silovao obiteljski prijatelj i da mu ona, dijete, nije dala nikakav povod.
Hvala ti, što što ćemo se obrazovati. Hvala ti, što će o zlostavljanju ovih dana osim debila na društvenim mrežama govoriti psiholozi. Hvala ti, što će neka tvoja imenjakinja u zabačenom bosanskom selu saznati što je silovanje. Što je manipulacija. Što je Stockholmski sindrom. Što je toksična veza.
Za sve što ćeš trpjeti narednih dana, zbog sebe i svih drugih Milena,
Hvala ti, Milena.
Lola

The post Za sve što ćeš trpjeti narednih dana, zbog sebe i svih drugih Milena – Hvala ti, Milena! appeared first on Zenski Magazin.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.