ŽELJEZNIČAR POSLE TRI GODINE U MOSTARU Lider protiv tradicije

Izvor: 011vodič.com, 14.Sep.2019, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŽELJEZNIČAR POSLE TRI GODINE U MOSTARU Lider protiv tradicije

Prošle su godine, otkako su Velež i Željezničar bili bitku za bodove u elitnom rangu takmičenja u Bosni i Hercegovini. Tri godine je nekadašnji gigant iz Mostara čekao da se vrati u najjači rang takmičenja. Kada se to desilo, grad u Hercegovini bio je na nogama. U noći kada je izboren povratak u odabrano društvo, umesto lampiona, grad su osvetljavale baklje. Navijači Veleža znali su da proslave uspeh.
MAXBET ASISTENCIJA PX, UG 0-2
Klub iz Mostara je trenutno pretposlednji. >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << Ne ide mu baš najbolje u Premijer ligi BiH, po pobeda i remi, za samo četiri boda, ispod je očekivanja novajlije. Kada je u petom kolu klub savladao Široki Brijeg, činilo se da je na pomolu izlaz iz tunela, ali umesto toga, zaređala su se još dva poraza.
Sa druge strane, Željezničar blista ove sezone. Trenutno je lider, ima remi više od drugoplasirane Tuzle i trećeg Sarajeva. Sarajlijama su kvalifikacije za evropska takmičenja poremetile situaciju, pa su pravili (ne)očekivane greške u šampionatu. Ipak, do kraja prvenstvene trke ima još dosta da se igra. Videćemo kome je pauza zbog reprezentativnih selekcija više prijala.
PAŽNJA!
Tim iz Sarajeva je najubojitiji u dosadašnjem delu šampionata. Postigao je 15 golova, ili, u preoseku, 2,15, što je duplo više od broja primljenih golova – u proseku, jedan po utakmici.
Na kontu ekipe iz Sarajeva nalaze se četiri pobede, od kojih je poslednja nad šampionom. Ubedljivo, 5:2, Želja je slavio protiv gradskog rivala. To mu je, čini se, dodatno dalo krila. Sigurno neće da dozvoli da mu gostovanje u Mostaru pokvari planove.
I tradicija je na strani Želje. Posljednjih godina Sarajlije su slavile tri puta, dva je bilo nerešeno. Poslenju put Velež se radovao 26. aprila 2014. godine. Ipak, jedan podatak ne ide na ruku lidera. Poslednjih pet susreta na stadionu u Mostaru završeno je jednom pobedom domaćina, dok je četiri puta bilo nerešeno! Tačnije, Željezničar nije slavio na gostovanju Veležu od 24. januara 2013. Možda je vreme da se crni niz prekine.
PAŽNJA!
Željezničar je jedini u bez poraza posle sedam kola.
 

The post ŽELJEZNIČAR POSLE TRI GODINE U MOSTARU Lider protiv tradicije appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

Remi Veleža i Željezničara u Mostaru

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Sep.2019

U susretu 8. kola fudbalske Premijer lige BiH Velež i Željezničar u Mostaru su podijelili bodove odigravši 1:1.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.