Vulkanizer iz Surčina protestuje zbog pokušaja krpljenja puta

Izvor: Njuz.net, 26.Okt.2011, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulkanizer iz Surčina protestuje zbog pokušaja krpljenja puta

Napomena: Ova vest je šaljive prirode
Rupa koja prehranjuje Jovinu porodicu

BEOGRAD, 26. oktobar 2011,  (Njuz) – Vulkanizer Jova Vojvoda iz Surčina već treći dan protestuje jer radnici “Beograd Puta” po nalogu gradskih vlasti pokušavaju da zakrpe ogromnu rupu na putu pored njegove kuće.

Reporter Njuza zatekao je majstora Jovu na barikadi ispred sporne rupe, gde on trenutno sedi tokom celog dana i ne dozvoljava putarima da priđu.
- Od ove rupe hranim dve ćerke, >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << a sina sam sad poslao na studije, da se ne muči kao ja – započinje svoju priču majstor Jova - u kakvoj mi to državi živimo, umesto da jure ove lopove i tajkune, oni udarili na mene. Da li treba da izaberem da kradem, da budem lopov? Očigledno samo takvi mogu da opstanu, mi koji nešto pošteno radimo najgore prođemo – priča majstor Jova.
Porodica Jove Vojvode živi u skromnom kućerku na tri sprata, a kako kaže, da mu nije ove rupe, ni to ne bi imali.
- Desi se nekad, bude lepo vreme i dobra vidljivost, po dva-tri dana niko da upadne u rupu. Ali šta da se radi, takav je ovaj posao, nepredvidiv – žali nam se majstor Jova – i prošle godine država htela da mi dođe glave, bili postavili banderu odmah pred rupu, tačno osvetljavala noću i svi obilazili, ma ni bicikla da upadne. Dva dana sam je sekao dok se nije prelomila, pomogao mi komšija Sava autolimar – priča majstor Jova.
Nadležni državni organi kažu da imaju razumevanja za situaciju ovog preduzetnika, ali da takođe moraju da brinu i o bezbednosti vozača u saobraćaju.
- Predložili smo Jovi Vojvodi neki vid kompromisa – kaže gradonačelnik Beograda Dragan Đilas – zakrpili bismo samo deo rupe i ne bi bila toliko duboka, tako da ne bi bila opasna po život putnika u vozilima, a i dalje može da izazove znatna oštećenja guma. Ali gospodin Jova jednostavno ne želi da pregovara i da se skloni sa barikade – kaže Đilas.
Istok Pavlović
REKLAMA: Knjiga koja može da se nosi ispod miške! Njuz.net predstavlja 'Ovo nam možda nije trebalo'

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.