Vulin: Srbija možda jedina zemlja u okruženja koja nema teritorijalne pretenzije prema susedima

Izvor: 011vodič.com, 16.Nov.2019, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Srbija možda jedina zemlja u okruženja koja nema teritorijalne pretenzije prema susedima

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Srbija „možda jedina zemlja u okruženju koja nema teritorijalnih pretenzija prema susedima“.
Gostujući na televiziji Pink, ministar je odbacio kao neopravdane kritike koje su pojedine države regiona uputile Srbiji zbog nabavke PVO sistema Pancir i održavanja vežbe sa pripadnicima ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga koji su za tu vežbu u Srbiju dopremili i sistem S-400.

„Kome mi to pretimo? Sistem Pancir >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << je isključivo odbrambeni sistem, prvenstveno namenjen odbrani objekata“, kazao je Vulin.
Komentarišući poziv Vojsci Srbije da učestvuje na Paradi pobede naredne godine u Moskvi, ministar je upitao „ko će da bude na Crvenom trgu ako ne potomci pobednika“.
„Prošla su vremena kada je Stjepan Mesić odlazio u Moskvu i tamo se predstavljao kao antifašista. Naši preci su nas upisali u bolju deo čovečanstva, a mi se odatle nećemo ispitati“, rekao je Vulin.

The post Vulin: Srbija možda jedina zemlja u okruženja koja nema teritorijalne pretenzije prema susedima appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.