Izvor: 011vodič.com, 12.Dec.2019, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Povucite fatvu izrečenu Handkeu, izvinite se Kusturici

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je u odgovoru na izjavu odbornika SDA kantonalnog parlamenta kako „Sarajevo nije nikakva džamahirija“, poručio da, ako ih je njegovo poređenje tog grada sa džamahirijom uvredilo, treba da povuku fatvu izrečenu nobelovcu Peteru Handkeu i upute izvinjenje proslavljenom reditelju Emiru Kusturici.

„Ako su odbornici SDA u Sarajevu uvređeni što sam Sarajevo uporedio sa džamahirijom, treba samo da zakažu novu sednicu i povuku fatvu izrečenu >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << Handkeu“, poručio je ministar Vulin i dodao:
„Mogli bi da me demantuju i tako što će rođenom Sarajliji koji je njihov grad proslavio u svetu, Emiru Kusturici, uputiti izvinjenje zbog provincijalne zavisti i uvreda koje su mu izrekli“.
U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, ministar Vulin je poručio i da odbornici SDA mogu da ga demantuju i tako što neće da stvore islamsku državu, tako što će da dokažu da su multikulturan grad i tako što će reći da im nedostaje desetine hiljada proteranih Srba koji su nekada činili Sarajevo gradom različitih kultura, ili bar tako što će priznati i zločine činjene nad Srbima tokom građanskog rata, prenosi Tanjug.
„Ne mislim da su građani Sarajeva ti koji izriču fatve, ne mislim da su građani Sarajeva ti koji pljuju po najpoštovanijem sarajevskom umetniku Emiru Kusturici, ne mislim da građani Sarajeva patriotizam mere mržnjom prema Srbima, ali odbornici SDA to čine i to jesu“, naveo je ministar Vulin.

The post Vulin: Povucite fatvu izrečenu Handkeu, izvinite se Kusturici appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

Čampara odgovorio Vulinu: Sarajevo nije džamahirija već glavni grad BiH, piše i u Ustavu RS-a

Izvor: SandzakPress.net, 12.Dec.2019

Zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Aljoša Čampara poručio je ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu da Sarajevo nije nikakva “džamahirija” već glavni grad BiH, a da to može provjeriti u Ustavu BiH kao i u ustavu manjeg bh. entiteta. “Aleksandar Vulin, saradnika porodice Milošević,...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.