Izvor: Njuz.net, 13.Avg.2016, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučićev ekspoze uvršten u antologiju najboljih srpskih bajki

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBEOGRAD/SREMSKA KAMENICA, 13. avgust 2016, (Njuz) – Ekspoze premijera Vlade Srbije Aleksandra Vučića ubuduće će biti deo većine antologija najboljih srpskih narodnih bajki.
Grupa književnih stručnjaka, koji su pokrenuli ovu inicijativu, saglasni su u oceni da ekspoze treba uvrstiti u antologiju jer sadrži sve elemente dobre bajke.
– U Vučićevom ekspozeu sve je moguće, prirodno i natrprirodno, izmaštano i stvarno se stalno prepliću i prelazak iz realnog u magične >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << svetove je za glavnog lika, odnosno premijera, potpuno lak i neosetan. On se bori protiv zamišljenih neprijatelja poput dvoglave Hrvatske, žutih zmajeva i zlih patuljaka stranih plaćenika, ali na kraju izlazi kao pobednik i osvaja 100 procenata naklonosti princeze Srbije – kaže David Rakić, stručnjak iz Fonda za zaštitu bajki i podršku vilenjacima bez roditeljskog staranja iz Sremske Kamenice.
Pored toga, Rakić navodi da ekspoze ispunjava i uslov da bude epsko delo, tako da će se u domaćoj antologiji naći rame uz rame sa bajkama kao što su “Zlatoruni ovan“, “Baš Čelik“ i “Zmija mladoženja“.
– Ipak, koliko je ovo delo monumentalno, govori i činjenica da će biti štampano zajedno sa neprevaziđenom misterijom “Čardak ni na nebu ni na zemlji“, u narodnom predanju poznatijom pod imenom “Beograd na vodi“ – zaključio je David Rakić.
Nenad Milosavljević

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.