Izvor: Njuz.net, 08.Feb.2019, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ako protesti uspeju, napuštam zemlju

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBEOGRAD, 8. februar 2019, (Njuz) – Predsednik Aleksandar Vučić revoltiran je aktuelnom političkom situacijom u zemlji i najavljuje da će napustiti Srbiju ako protesti protiv njega potraju i rezultiraju promenom vlasti.
– Pogledajte i sami kakva je atmosfera u društvu. Vlada opšta nesigurnost, političari svakodnevno razmenjuju uvrede, tenzije postaju sve veće, a nema izgleda da će uskoro doći do smirivanja – rezignirano priča Vučić – Protesti iza kojih stoje kriminalci >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << i izdajnici Đilas i Jeremić dodatno destabilizuju društvo. Ako protesti budu uspešni i dovedu do moje smene, nemam više nikakvog motiva da ostanem u zemlji. Imam već previše godina da bih čekao neku drugu šansu i nadao se da će se stvari ovde nekad popraviti – kaže Vučić.
Predsednikovo mišljenje dele i mnoge njegove kolege i najbliži saradnici.
– Ako demonastanti budu uporni u svojim zahtevima i ostvare svoje ciljeve, slede nam teške godine u kojima je nemoguće planirati stabilnu budućnost – kaže ministar policije Nebojša Stefanović – Potpuno razumem predsednika Vučića i njegovo razočaranje razvojem poilitičke situacije u zemlji. Mogu samo da mu poručim da, ako dođe do toga, rezerviše jedno mesto viška u avionu kojim bude odlazio – kratko je prokomentarisao Stefanović.
Lista nezdovoljnih svakim danom postaje sve duža, pa su odlazak iz zemlje u slučaju promene vlasti, najavili i premijerka Ana Brnabić, ministar Siniša Mali, Bratislav Bata Gašić i Aleksandar Vulin.
Ovaj poslednji ističe da je situacija u Srbiji postala neizdrživa i da nema mnogo dilema oko svog odlaska ako, nekim slučajem, dođe do političkih promena.
– Znam da nije lako krenuti ispočetka u nekoj novoj sredini, ali uspeh demonstracija mi ne ostavlja mnogo izbora. Ne želim i ne mogu da živim u zemlji koja ne poštuje velikane kao što je Aleksandar Vučić. Zato sam spreman da odem negde daleko gde ću mirno moći da nastavim život. Imam tetku u Kanadi pa uvek mogu da računam da će mi ona pomoći dok se malo ne snađem i nađem stan – otkriva Vulin svoje planove.

Bojan Savić
The post Vučić: Ako protesti uspeju, napuštam zemlju appeared first on Njuz.net.

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.