Izvor: Beta, 24.Jun.2010, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vremenska kapsula bugarskih blogera

SOFIJA, 24. juna 2010. (Beta-AFP) - Knjiga sa predvidjanjima bugarskih blogera na temu kakva će Zemlja biti za pola veka, zatvorena je u vremenskoj kapsuli smeštenoj u Nacionalnoj biblioteci u Sofiji, saopštila je u četvrtak ta institucija.

Razmišljanja potiču od bugarskih blogera koji su dve godine ostavljali poruke na blogu http://2060.bg. Knjiga, u kožnom povezu, broji 640 strana.

Kao najveću promenu u budućnosti, blogeri su naveli tehnologiju. "Roboti će zameniti ljudsku radnu snagu, a ljudi će imati ulogu kontrolora", uveren je Žaži. Pojedini blogeri se nadaju miru u svetu dok su drugi ubedjeni da će sutrašnjica podsećati na scene iz naučnofantastičnih filmova. Brojač kapsule naštelovan je na 26.298.720 minuta. Po isteku datog vremena, 23. jun 2060, kapsula će se otvoriti.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Vremenska kapsula bugarskih blogera

Izvor: NaDlanu.com, 24.Jun.2010

SOFIJA, 24. juna 2010. (Beta-AFP) - Knjiga sa predviđanjima bugarskih blogera na temu kakva će Zemlja biti za pola veka, zatvorena je u vremenskoj kapsuli smeštenoj u Nacionalnoj biblioteci u Sofiji, saopštila je u četvrtak ta institucija. Razmišljanja potiču od bugarskih blogera koji su dve...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.