Vreli ritmovi - Vasil Hadžimanov i Kubanci u Beogradu!

Izvor: Mondo, 17.Okt.2018, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vreli ritmovi - Vasil Hadžimanov i Kubanci u Beogradu!

Kubanski flamenko sastav Ecos Company, nastupiće kao drugi izvođač serijala Musicology Barcaffè Sessions, 17. i 18. oktobra u klubu Bitefartcafe. Na sceni će im se pridružiti i Vasil!

Muzičko-plesni spektakl Ecos Company izvodi čak sedam muzičara i pet plesačica, a šou ovakvog kapaciteta će se po prvi put u Beogradu izvesti u jednom klubu.

Kao sprecijalni gost na nekoliko numera, ovim virtuozima sa Kube će se pridružiti jedan od naših najvećih virtuoza >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na klaviru, Vasil Hadžimanov, pa će posetioci imati jedinstvenu priliku da čuju spoj kubanske strasti i srpskog temperamenta u muzici.

Takođe, ovo je i prvi put da se element plesa pojavljuje u sklopu koncertnog serijala, pa nastupi Ecos Company flamenco trupe označavaju još jedno pomeranje granica u programu Musicology Barcaffè Sessions.

Ecos je jedan od najcenjenijih flamenko sastava koji svojim radom, na kreativan način, istražuje integraciju kubanskih i hispanskih plesnih elemenata, otkrivajući novi umetnički izraz i nova prostranstva. Mešajući elemente flamenka, sona, bolera i rumbe, Ecos svojom muzikom i nastupom upravo oslikava mešovito stanovništvo Kube.

Sastav je osnovan 1999. godine, od strane iskusnih kubanskih muzičara i plesača i važi za renomiran sastav akademskih umetnika na Kubi. Nakon nastupa na internacionalnim festivalima, velikim binama i pozorištima širom sveta, publika Musicology Barcaffè Sessions serijala će imati jedinstvenu priliku da prisustvuje njihovom nastupu u klubu Bitefartcafe i u intimnoj atmosferi oseti strast koju nosi ova specifična vrsta flamenka i uživanje u bogatoj aromi sveže Barcaffè espresso kafe. Ovaj projekat je podržala MACUBA, Udruženje prijateljstva između naroda Makedonije i Kube.

Karte za Ecos Company šou možete pronaći na svim prodajnim mestima eventima i ddtickets, kao i online. Nakon flamenko spektakla, u sklopu prvog dela Musicology Barcaffè Sessions nastupaju i Knower i Kezih Jones.

Podsetite se MONDO TV intervjua sa Vasilom

Izvor: MONDO

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.