Volonteri za maženje mačaka

Izvor: S media, 16.Jun.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volonteri za maženje mačaka

Švajcarsko udruženje za zaštitu životinja angažuje volontere za razne poslove, medju kojima je i maženje mačaka.

U prihvatilištu za napuštene životinje u mestu Liliju u Friburškom kantonu, takav zadatak poveren je izvesnoj gospodji Marinet Žakije.

"To je takvo zadovoljstvo i sreća", izjavila je ona u intervjuu objavljenom preko cele strane u dnevniku "Liberte", dodajući da seanse maženja podjednako prijaju njoj kao i životinjama.

"U njihovom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << pogledu vidim da ih činim srećnim. Nemam dovoljno ruku za sve njih", kazala je volonterka koja je zašla u sedmu deceniju života.

Marinet Žakije odlazi najmanje dva puta nedeljno u udruženje za zaštitu životinja da bi mazila mačke od 14 do 18 sati.

Da bi svoj život ispunila nekim poslom nakon muževljeve smrti prijavila se u udruženje sa željom da se bavi šetanjem pasa ili spremanjem kaveza. Pošto su ti poslovi već bili podeljeni rado je prihvatila da se bavi maženjem mačaka.

Gospodja Žakije danas je veoma zadovoljna pošto napuštenim mačka maženje veoma prija, a kontakt sa njima njoj pomaže da olaška bol nastao zbog smrti muža.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.