Vodič za preživljavanje depilacije

Izvor: Dzungla.org, 16.Dec.2011, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vodič za preživljavanje depilacije

Trikovi koji će ovaj bolan trenutak učiniti podnošljivijim...

Bilo da redovno odlazite na depilaciju ili razmišljate da se po prvi put odvažite na ovaj korak, posle dugog staža upotrebe brijača, sigurno sasvim dobro znate da je malo beauty zahvata, koji su toliko neprijatni kao depilacija. Ipak, postoji način da se ova muka barem malo ublaži. Evo sveta koji će vam pomoći da je lakše preživite...
Pre depilacije: Pustite dlačice da porastu: Nemojte ni pomišljati >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << da se uputite na depilaciju ako nije prošlo barem dve nedelje od prethodnog tretmana i ako dlačice nisu porasle barem pola centimetra. Depilacija će biti previše bolna i mnogo manje efikasna ako ne sačekate da prođe dovoljno vremena.
Uradite piling: Na dan kada se zakazali depilaciju uradite dobar piling i istruširajte se pre odlaska kod kozmetičara. To će malo opustiti kožu i pripremiti je za ono što dolazi, a i izvućićete eventualne urasle dlake. To možete da uradite na više načina – koristeći preparat za piling, tako što ćete dodati kašiku šećera gelu za tuširanje, koristeći rukavicu za piling ili četku za telo.
Posle depilacije: Ublažite iritaciju: Nabavite gel ili kremu na bazi aloje i nanesite je odmah posle depilacije kako biste smirili kožu i sprečili iritaciju. Na tržištu postoje i proizvodi namenjeni nezi posle depilacije koji sadrže u sebi sastojke za umirivanje i antibakterijski su, pa možete nabviti i neki od njih.
Sprečite urastanje dlačica: Imate problem sa urastanjem? Skoro svaka devojka ga ima u manjoj ili većoj meri. Ovaj problem možete ublažiti ako koristite antibakterijske sapune, redovno radite piling celog tela ili koristite preparat namenjen sprečavanju urastanja dlačica.
Budite nežni prema sebi: Nemojte ići na trening ili u solarijum direktno posle depilacije, jer je vašoj koži potrebno vreme da se umiri od ove „traume“. Najbolje je da posle obučete pamučnu garderobu, koja ne prijanja potpuno uz telo, kako bi koža mogla da diše i neometano se oporavi.
Još saveta koje bi trebalo da zapamtite Neki lekovi mogu da prouzrokuju ekstra senzitivnost. Među njima su i mnogi antibiotici, pa ako trenutno imate prepisanu terapiju, sačekajte sa depilacijom dok se ona ne završi. Ako koristite kreme koje sadrže retinol, preporučljivo je da nedelju dana pred odlazak na depilaciju prestanete sa redovnim nanošenjem. I najvažnija mudrost, koju često zanemarujemo – nemojte se brijati između dve depilacije. Ako želite da se tarasite nekoliko dlačica koje su prebrzo izrasle, upotrebite pincetu kao prvu pomoć. (Izvor:Cosmopolitan)

Nastavak na Dzungla.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.