Izvor: Njuz.net, 09.Maj.2023, 16:13

Vlada najavila psihološku pomoć za ministre koji podnose ostavke

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBEOGRAD, 9. maj 2023, (Njuz) – Vlada Republike Srbije najavila je danas da će obezbediti stručnu i psihološku pomoć za sve ministre koji podnesu ostavku. U saopštenju izdatom tim povodom navodi se da će biti ogranizovan tim psihoterapeuta koje bivši ministri mogu da kontaktiraju ukoliko osete potrebu zbog stanja izazvanog gubitkom funkcije.
– Vlada veoma ozbiljno radi na strategiji za pomoć ministrima koji podnesu ostavku. Osnovni cilj jeste pružanje podrške i sprečavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << dalje traumatizacije ljudi koji ostanu bez ministarske fotelje. To je specifična situacija, za njih potpuno nepoznata, i na svima nama koji ostajemo u Vladi jeste da im pomognemo da kroz to prođu bez težih posledica – objasnila je za Njuz premijerka Brnabić.
– Suočavanje sa gubitkom funkcije nije lako, ne samo za ministre koji postaju bivši već za sve nas u Vladi jer kada dođe do toga da neki ministar mora da podnese ostavku javlja se osećaj straha i nespokoja kod svih članova Vlade pošto sutra to možda može i nama da se desi. Zbog toga ću predložiti da psiholozi budu na raspolaganju i nama koji ostajemo na funkciji kako bismo lakše prebrodili tu traumu i stres – rekla je predsednica Vlade.
Premijerka je izrazila nadu i da će psihoterapeuti pomoći svim članovima Vlade da lakše prihvate postojanje pojmova koji im do sada nisu bili poznati, poput odgovornosti i morala.
-Ne moramo da ih primenjujemo u praksi ali bi nam značilo da umanjimo šok koji doživimo svaki put kada se pomenu naš moral i odgovornost – dodala je ona.
Soko Sokolović

Nastavak na Njuz.net...






Povezane vesti

Sistem funkcioniše: Vlada zatražila da Kristijan Golubović podnese ostavku

Izvor: Njuz.net, 10.Maj.2023, 15:34

BEOGRAD, 10. maj 2023, (Njuz) – Vlada Srbije zatražila je danas hitnu ostavku Kristijana Golubovića na funkciju Kristijana Golubovića. To je danas novinarima potvrdila i premijerka Ana Brbnabić istakavši pri tom da je on jedan od najvećih krivaca, ako ne i najveći, za trenutno stanje u društvu.. –...

Nastavak na Njuz.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.